Ismertetők - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Van, hogy csak az aljzatcsere a megoldás. - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Van, hogy csak az aljzatcsere a megoldás.

Hozzánk került egy Xiaomi Redmi 8a típusú készülék azzal a hibával, hogy néha lassan tölt, de jellemzően még azt sem. Első körben mindig megvizsgáljuk, hogy elegendő-e egy takarítás (így nem a hosszabb folyamat következik, mert nem kell a teljes bontás). Na, ez ebben az esetben esélytelen volt. Az oxidáció a töltőaljzaton még takarítható, de a lábak is kissé össze-vissza álltak, így a rövidzárlat is benne van már a pakliban - azon kívül, hogy ember nem szórakozik azzal, hogy ezt helyrehozza.

Klasszikus
Éliás Attila
Programozó

Klasszikus "pofára" esett telefon esete.

Nem meglepő módon a javítások egy jelentős részét teszi ki a kijelzők cseréje: - leesett, kiesett, kicsúszott - és összetört - megfeszült és reccsent a kijelző - nekiütődött az asztal sarkában a zsebben - megfeszült a hátsó zsebben

Adatmentés törött kijelző esetén sem lehetetlen egy egyszerű megoldással! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Adatmentés törött kijelző esetén sem lehetetlen egy egyszerű megoldással!

Na, de mi lesz a rajta lévő adatokkal? Amennyiben nem volt felhős szinkronizálás, akkor elszállnak a névjegyek (telefonszám, e-mail, stb), képek, videók. Nem ritka sajnos, hogy a szenzitív adatról sem készül biztonsági mentés. Ilyenkor jön jól a szerviz, akinek nem csak a szakértelme, tudása, de az eszközei is megvannak a művelet elvégzéséhez.

Nem tölt, nem megy bele: tipikus hiba a zsebben hordott mobiltelefonoknál! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Nem tölt, nem megy bele: tipikus hiba a zsebben hordott mobiltelefonoknál!

Mi lehet a gond? Lehet probléma a töltőfejjel, a kábellel - ezek gyorsan, egyszerűen kizárhatóak. Mikor behoznak egy készüléket azzal, hogy nem tölt, első körben - még a munkalapfelvétel előtt - feltesszük egy saját töltőre, hogy megbizonyosodjuk arról, nem a perifériákkal van-e a gond.

Amikor drága az új Xbox kontroller, de a régi meg driftel. - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Amikor drága az új Xbox kontroller, de a régi meg driftel.

Nem újdonság a driftelés, mint hiba: mióta kontrollerek vannak (a konzolok megjelenésével egyidejűleg) az analog kar hibája szinte mindig előjön idővel. A legtöbbször hardver hiba miatt jelentkezik a probléma, az analog irányító elhasználódik, kopik, így a használatuk miatt a driftelés, mint hiba kódolva van a a szerkezetbe.

Oppo Reno 5 mobiltelefon újratöltve - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Oppo Reno 5 mobiltelefon újratöltve

Az Oppo Reno 5 nem mai modell, 2020-ban jelent meg - nem a mai legfrissebb technikát képviseli. DE! Telefonálásra, alap használatra teljesen megfelel, így egy új készülék vásárlása csak magas javítási költség esetén érné meg.

Samsung Galaxy S20 otthoni szerviz eredménye - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Samsung Galaxy S20 otthoni szerviz eredménye

Ma egy Galaxy S20 FE típusú telefont hoztak be hozzánk javításra, ami otthoni próbálkozások áldozata lett. A tulajdonos otthon akarta újraindítani az eszközt az akkumulátor eltávolításával, amihez hegyes kést használtak. Sajnos, a ragasztott hátlap nem bírja jól a szakszerűtlen beavatkozást.

Mobiltelefon, Tablet szerviz - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Mobiltelefon, Tablet szerviz

Fordulj hozzánk nyugodtan. Majdnem biztos, hogy tudunk segíteni! Pár gyakoribb szervizműveletet bemutatunk.

Főbb számítógépes szolgáltatásaink - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Főbb számítógépes szolgáltatásaink

Főbb számítógéphez kapcsolódó szolgáltatásainkról röviden

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456