Ismertetők - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Samsung Galaxy A71 FPC connector újraforrasztás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Samsung Galaxy A71 FPC connector újraforrasztás

Nem mindig csak a töltőaljzat a ludas: más típushibák is léteznek. Samsung Galaxy A71 FPC connector újraforrasztás. Mint már korábban többször is említettük két tipikus szerivzfolyamat a töltőaljzat takarítása / cseréje, és a kijelzőcsere.

Samsung Galaxy A22 mobiltelefon klasszikus kijelzőcsere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Samsung Galaxy A22 mobiltelefon klasszikus kijelzőcsere

A kijelzőcsere és a töltőaljzat javítás még mindig a legnépszerűbb szolgáltatásunk a mobilszervizben. Ennek egyik példája ez a Samsung Galaxy A22, aminek az előélete a törés miatt lett hányattatott. Nem lehet elégszer mondani: a törésteszt ritkán végződik kár nélkül!

Biztonsági kamera egyszerűen: Tenda CH7-WCA - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Biztonsági kamera egyszerűen: Tenda CH7-WCA

Sajnos a hírek szerint nem javult, inkább romlott a közbiztonság az utóbbi időben: nem hozza a legjobb statisztikákat. A www.penzcentrum.hu cikkében is látszik, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a lopások száma 15%-kal emelkedett 2022-ről 2023-ra

Konzolszerviz: Sony Playstation 4 újrapasztázás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Konzolszerviz: Sony Playstation 4 újrapasztázás

Konzolok javításával is foglalkozik az ARMACOMP már egy jó ideje: gyakorlatilag a Playstation 2 óta folyamatos tevékenységünk. Manapság már elég szépen elterjedtek konzolok (Playstation, XBOX, Nintendo) a számítógépek részbeni kiváltására: céleszközök, amelyeket elsősorban játékra alkottak.

Honor X6a multioptipupiloptómia! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Honor X6a multioptipupiloptómia!

Nem győzzük eléggé kiemelni, hogy a legtöbb elvégzett szerviz művelet talán a kijelzőcsere. Leesett, kicsúszott, odaütődött, stb. Lehet rajta segíteni, a mostani Honor X6a is így járt nálunk.

Még az Apple iPhone 12 akkumulátorai is felpúposodnak! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó
Hőségriadó a mobiltelefonoknak is! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Hőségriadó a mobiltelefonoknak is!

Az emberekhez és az állatokhoz hasonlóan az elektronikus eszközök is egy bizonyos hőmérséklet tartományban működnek üzembiztosan, hatékonyan. Az Apple és a Samsung például 0 és 35 fok közé teszi ezt, a gyártók szerint ez a hőmérséklet tartomány ahol a mobiltelefonjaik megfelelőképpen működnek.

Xbox kontroller potenciométer cseréje - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Xbox kontroller potenciométer cseréje

Kontrollerek esetén az egyirányú sodródás, holttér probléma vagy a középre állás pontatlansága általában a potenciométer kopását, hibáját jelenti. A rugófáradás, a szénfólia kopása egyaránt ludas, és a por vagy egyéb idegen anyag sem segíti a potenciométer pontos működését!

Akkumulátorcsere után egy még használható modell: Huawei P20 Pro akkumulátorcsere videóval. - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Akkumulátorcsere után egy még használható modell: Huawei P20 Pro akkumulátorcsere videóval.

A Huawei P20 Pro egy 2018-as modell, így már nem számít egy friss darabnak, de teljesen használható modell a mai napig általános célokra: 8 magos Kirin processzor, 6GB RAM, 128GB háttértár, AMOLED kijelző, 40MP kamera.

Van, hogy csak az aljzatcsere a megoldás. - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Van, hogy csak az aljzatcsere a megoldás.

Hozzánk került egy Xiaomi Redmi 8a típusú készülék azzal a hibával, hogy néha lassan tölt, de jellemzően még azt sem. Első körben mindig megvizsgáljuk, hogy elegendő-e egy takarítás (így nem a hosszabb folyamat következik, mert nem kell a teljes bontás). Na, ez ebben az esetben esélytelen volt. Az oxidáció a töltőaljzaton még takarítható, de a lábak is kissé össze-vissza álltak, így a rövidzárlat is benne van már a pakliban - azon kívül, hogy ember nem szórakozik azzal, hogy ezt helyrehozza.

Klasszikus
Éliás Attila
Programozó

Klasszikus "pofára" esett telefon esete.

Nem meglepő módon a javítások egy jelentős részét teszi ki a kijelzők cseréje: - leesett, kiesett, kicsúszott - és összetört - megfeszült és reccsent a kijelző - nekiütődött az asztal sarkában a zsebben - megfeszült a hátsó zsebben

Adatmentés törött kijelző esetén sem lehetetlen egy egyszerű megoldással! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Adatmentés törött kijelző esetén sem lehetetlen egy egyszerű megoldással!

Na, de mi lesz a rajta lévő adatokkal? Amennyiben nem volt felhős szinkronizálás, akkor elszállnak a névjegyek (telefonszám, e-mail, stb), képek, videók. Nem ritka sajnos, hogy a szenzitív adatról sem készül biztonsági mentés. Ilyenkor jön jól a szerviz, akinek nem csak a szakértelme, tudása, de az eszközei is megvannak a művelet elvégzéséhez.

Nem tölt, nem megy bele: tipikus hiba a zsebben hordott mobiltelefonoknál! - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Nem tölt, nem megy bele: tipikus hiba a zsebben hordott mobiltelefonoknál!

Mi lehet a gond? Lehet probléma a töltőfejjel, a kábellel - ezek gyorsan, egyszerűen kizárhatóak. Mikor behoznak egy készüléket azzal, hogy nem tölt, első körben - még a munkalapfelvétel előtt - feltesszük egy saját töltőre, hogy megbizonyosodjuk arról, nem a perifériákkal van-e a gond.

Amikor drága az új Xbox kontroller, de a régi meg driftel. - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Amikor drága az új Xbox kontroller, de a régi meg driftel.

Nem újdonság a driftelés, mint hiba: mióta kontrollerek vannak (a konzolok megjelenésével egyidejűleg) az analog kar hibája szinte mindig előjön idővel. A legtöbbször hardver hiba miatt jelentkezik a probléma, az analog irányító elhasználódik, kopik, így a használatuk miatt a driftelés, mint hiba kódolva van a a szerkezetbe.

Oppo Reno 5 mobiltelefon újratöltve - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Oppo Reno 5 mobiltelefon újratöltve

Az Oppo Reno 5 nem mai modell, 2020-ban jelent meg - nem a mai legfrissebb technikát képviseli. DE! Telefonálásra, alap használatra teljesen megfelel, így egy új készülék vásárlása csak magas javítási költség esetén érné meg.

Samsung Galaxy S20 otthoni szerviz eredménye - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Samsung Galaxy S20 otthoni szerviz eredménye

Ma egy Galaxy S20 FE típusú telefont hoztak be hozzánk javításra, ami otthoni próbálkozások áldozata lett. A tulajdonos otthon akarta újraindítani az eszközt az akkumulátor eltávolításával, amihez hegyes kést használtak. Sajnos, a ragasztott hátlap nem bírja jól a szakszerűtlen beavatkozást.

Mobiltelefon, Tablet szerviz - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Mobiltelefon, Tablet szerviz

Fordulj hozzánk nyugodtan. Majdnem biztos, hogy tudunk segíteni! Pár gyakoribb szervizműveletet bemutatunk.

Főbb számítógépes szolgáltatásaink - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Főbb számítógépes szolgáltatásaink

Főbb számítógéphez kapcsolódó szolgáltatásainkról röviden

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456