Operációs rendszer telepítése - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Operációs rendszer telepítése

Adatmentés, operációs rendszer telepítése, driverek telepítése, szoftverek telepítése, konfigurálása: ez mind hozzátartozik a folyamathoz. Sok esetben az operációs rendszer telepíése kimerül abban, hogy felkerül a HDD-re a Windows, viszont normális használatra ettől még nem alkalmas a gép: nem történt adatmentés, nem történtek meg a driverek telepítése, a használt programok visszaállításáról már ne is beszéljünk! Célunk az, hogy ha már az a kellemetlenség érte, hogy összeomlott a rendszer, ennél azért lehetőség szerint ne nagyon érje nagyobb kár! Ne kelljen még napokat töltenie azzal, hogy újra beállít minden egyes apróságot, újra előkeresi a régi adathordozókról a talán még meglévő adatokat!
 
Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert. Ez lehet adott esetben hardveres gond is (alaplap, memória, hdd... csak, hogy a népszerűbbeket említsem), de az esetek többségében megoldja az operációs rendszer újratelepítése.
 
Amit először is tisztázni kell egy ilyen folyamatnál:
1. szükséges-e adatmentés: jellemzően a rendszer partíció ("C meghajtó" a könnyebbség kedvéért) kerül törlésre, így az azon lévő adatok elvesz...nének, ha nem mentenénk. Amennyiben persze nem kéri, akkor nem mentünk, de erről mindenképpen nyilatkozni kell a munkalap felvételekor, hiszen ezek az adatok nem, vagy elég nagy plusz munkával állíthatóak vissza!

2. milyen operációs rendszer volt rajta, azt szükséges-e visszatenni, vagy másik kerül rá. Windows (leggyakoribb eset), Linux (egyre többel lehet találkozni), MAC OS X (Apple termékek esetén főleg), esetleg a legújabban előkerültek közül valami (pl. Chrome operációs rendszer).

3. milyen programokat használt rajta? Levelező program (Outlook, Thuderbird, stb.), Egyedi programok (tervező program, grafikai program, stb.) Szükséges lehet ezeknek a programoknak a visszaállítása is, kell-e hozzá felhasználónév, jelszó, sorozatszám, telepítő kulcs, stb. Amennyiben igen, akkor a visszaállításhoz ezeket az adatokat is meg kell, hogy adja.
 
Ezeket a döntéseket még a munka megkezdése előtt érdemes meghozni, mivel utána már eléggé végleges az eredmény (a munkát elvégezzük, így annak díjazása felszámításra is kerül).
Mit tartalmaz egy számítógép, laptop újratelepítése:

- Adatmentés (amennyiben szükséges, és jelzésre kerül a munkalap felvételekor)
- Operációs rendszer telepítése (a kiválasztott és egyben lehetséges verzió)
- Driverek (hardver eszközök vezérlőszoftvere) telepítése, legfrissebb verzióban
- Szükséges alapszoftverek (Java, Flash, elterjedtebb böngésző programok - Mozilla, Chrome, Adobe Acrobat Reader, multimédia lejátszó program, stb.)
 
Magyarul innen már használhatóan viszi el számítógépét: otthon csak összedugni és bekapcsolni kell!

Amennyiben az újra telepítendő konfiguráció hálózatból kerül ki, úgy a hálózat paramétereit is szükséges lehet megadni, vagy helyszíni visszaállítás is szükséges lehet. Hálózatnak minősül már a router használata is akár egy otthoni felhasználásban, hiszen ezen paramétereket az internet használatához be kell állítani. Céges hálózatok esetén pedig akár a tartományi hálózatba visszaállítás is szükséges lehet!

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456