Adatmentés, adat archiválás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Adatmentés, adat archiválás

Az adatmentés a számítógépen tárolt információkról történő biztonsági másolat készítése, arra az esetre, mikor az eredeti forrásadatokat tartalmazó tároló akár szoftveresen, akár hardveresen megsérül, vagy biztonsági okokból több példányban kívánjuk tárolni az adatokat! 
Az információ manapság az egyik legértékesebb: a magánéletben sem lehet már meglenni nélküle, nélkülözni nehéz; az üzleti életben meg egyszerűen nélkülözhetetlen! Az információt tárolni és rendszerezni kell, tárolni pedig manapság digitálisan (különböző típusú adathordozókon) tároljuk. Viszont ezek az adathordozók sem örök életűek, ezért az értékes információról és annak biztonságáról gondoskodni kell. Ebben a gondoskodásban tudunk mi segíteni Önnek!

Legáltalánosabb esetek, amikor adatmentés szükséges:
- üzleti felhasználás esetén: rendszeresen - akár naponta - biztonsági okokból
- magánfelhasználás esetén: biztonsági okokból, a pótolhatatlan (fotók, videók), vagy nagy energiaigénnyel pótolható (pl. szakdolgozat írás) adatok esetén
- sérült adathordozó esetén
- újratalepítés előtt, újratelepítés után pedig visszamentés
- hardver csere (pl. HDD-ről SSD-re) esetén: adat átmentés

Az adatmentés napjaink egyik olyan rákfenéje, amelyre mai napig nem fordítanak megfelelő figyelmet, pedig lassan már mindenki számítógéppel, vagy egyéb informatikai eszközzel dolgozik, él együtt. Ennek pedig egyenes következménye az adatok (és a pótolhatatlan és/vagy nehezen pótolható adatok) nagy mértékű növekedése!
 

Gondoljon csak bele:
- elvész a gyermek születésétől kezdve készült fotógyűjtemény?
- kezdheti elölről a szakdolgozat vagy új könyve megírását?
- kezdheti előlről a játékot? (na jó, ez azért nem katasztrófa, csak némely megszállott embernek :))
- a beszkennelt anyagok odalesznek?
- számlázó-, archiváló-, készletkezelő programok adatbázisa (több év adata) száll el?
és még sok lehetőség az adatvesztéssel járó költségekre, pótolhatatlan információkra!
Mit tehet Ön, hogy minél kisebb eséllye veszítsen adatot?

- a hibák egy része túlzott melegedésből ered! Ne hagyja porosodni a használt adathordozót, ha szükséges akár egyedi hűtést is biztosítani a HDD-nek!
- áramingadozás miatt sokszor leáll és újraindul az adathordozó is a számítógépben, sőt van, hogy csak az (pl. tápegységhiba esetén). Szünetmentes beiktatása sokszor segítség!
- túlfeszültség miatt tönkremehet a számítógép és vele a pótolhatatlan adatokkal teli HDD is! Túlfeszülségvédelemmel a számítógép előtt ez elkerülhető!
- vírusok, károkozó programok esetén (jellemző manapság a ransomware - zárolja a file-okat) akár adatot is veszthetünk! A vírusirtó programok használata nem lehetőség, hanem feltétel az internetezéshez!

Alap díjaink adatmentés esetén:   
 
- Rendszertelepítés esetén a renszerpartíció mentése és adatvisszamentése: a telepítés költsége tartalmazza
- Adatmentés adathordozóról: adatmennyiség függvényében változó, de miniumum 3000 Ft / adathordozó; maximum 6000 Ft / adathordozó
- Sérült adathordozó esetén: egyedi árajánlat, de minimum 4000 Ft bevizsgálási díj
- Telefonról történő adatmentés: 6000 Ft / készülék

- Adat archiválás: új adathordozó ára + 3000 Ft / adathordozó

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456