Számítógép szervíz - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervízelte első számítógépét :)
 
A technika fejlődésével pedig nemhogy csökkent volna, de nőtt a szervízigény, hiszen egyre több és bonyolultabb eszköz jelent meg az informatikai piacon: a több lehetőség pedig több hibát is rejt! A tapasztalatunk is így nő folyamatosan: már több, mint 15 éve forgalmazunk és javítunk számítástechnikai eszközet az egértől, a winchesteren át, a monitorig - magyarul mindent, ami számítástechnika!
 
Néhány tipikus szervízmunka, amelyeket végzünk a teljesség igénye nélkül:
- Szoftverek beállítása, operációs rendszerek telepítése: talán nem kell senkinek bemutatni, milyen egy operációs rendszer összeomlása, milyen az, amikor egy apróság miatt nem indul a program, de már használni kellene. Erre megoldás a szoftveres hibaelhárítás. Néha egy perc, néha több óra: mindig függvényében a feladatnak, de szinte mindig, minden megoldható.
 - Hardver elemek bővítése, cseréje: fejleszteni kell, mert gyenge már; elromlott, így az egész nem működik: rendszeresen előforduló események. Egy-egy hardver elem gyenge teljesítménye, hibája miatt az egész számítógép működése bizonytalanná válhat (leggyengébb láncszem effektus). Itt jövünk mi a képbe, hogy Önnek ne legyen ezzel gondja.

- Notebook javítása: törött kijelző, hibás GPU, leszakadt töltő csatlakozó, és még sorolhatnánk. Ezen munkák sem fognak ki rajtunk, hiszen a forrasztóállomás, a forrasztópáka, és minden más eszköz is rendelkezésre áll az ilyen hibák javítására. A több száz elvégzett BGA forrasztás, a több száz kicserélt kijelző, a több száz töltőaljzat forrasztás tapasztalata mind azt mutatja, hogy ami elromolhat, az el is romlik - de meg lehet javítani.

- Vírusirtás: amelyik számítógép az internetre csatlakozik, az - megfelelő védelem híján - biztos, hogy vírusos lesz! Inkább a megelőzés a fontos, de ha már megtörtént a baj, akkor sem érdemes azért kidobni a gépet, vagy adatvesztést kockáztatva küzdeni a helyreállítással. Bízza ezt ránk, szakemberekre!
- Internet, hálózati eszközök beállítása, konfigurálása: gyakorlatilag lassan alapkövetelmény, hogy legyen elérhető internet egy családban. Ezt a hozzáférést viszont most már meg kell osztani: számítógép, notebook, tablet, mobiltelefon. Csak egy-két eszköz, amely lassan internet nélkül semmit nem ér. Felmérjük, hogy mire van szükség, eszközt ajánlunk, és szükség esetén - akár a helyszínen - konfiguráljuk, hogy senki ne maradhasson a világháló nélkül!

- Nyomtatók javítása: régi eszköz, nem vén eszköz. Na, ez teljesen nem igaz az informatikában, de ettől még egy-egy régi bútordarab néha sokkal hatékonyabb, mint a legújabb csodák! Minek is új eszköz, ha a régi működik. De mi van, ha nem? Akkor sem biztos, hogy nem éri meg megjavítani a célszerszámot, ami ráadásul bőven elég arra a munkára, amire használták és használni szeretnék! Görgők cseréje, elektronikai hiba, nyomtatófej hiba, stb. Sorolhatnánk napestig!

- Adatmentés: akár céges, akár magán, az adat mindig fontos! Legyen akár szerződés, e-mail vagy az esküvői fotó, egyaránt értékes adat, így lementeni mindenképpen szükséges időnként! Külső adathordozóra, másik winchesterre, felhőbe: mindenhova lehet - és szükséges - mentést készíteni, még ha meg is hibásodott az adott készülék. Ebben állunk rendelkezésére!

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456