Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon kijelző csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon kijelző csere


Egy mobiltelefon kijelzőjének cseréje a következő esetekben válhat szükségességé:

 • a mobiltelefon kijelzőjét fizikai sérülés érte: törés, repedés.
 • a telefon kijelzőjén a kép minősége romlik: színtorzulás, foltok, olyan mértékben, hogy a használatot korlátozza, vagy a minőségi használat nagy mértékben csökken.
 • a mobil érintőképernyőjének működése nem kezelhető mértékben romlik: pl. lassú vagy érzéketlen az érintésre
Mivel jellemzően a mobiltelefon képernyője és az érintőpanel már egy alkatrész (egyben van, külön nem, vagy csak sérülések árán cserélhető), így csak kijelző panelt vagy érintőpanelt cserélni szinte lehetetlen (vagy gazdaságtalan). A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve). Ezen alkatrész cseréje a kisebb készülékek esetén is minimum 15-20 ezer forintnál kezdődik, így mindenképpen érdemes mérlegelni az előzetes vagy a végleges árajánlat alapján, hogy a javítás számunkra gazdaságos-e.
Talán az a legkönnyebb megközelítés, hogy amennyiben a mobiltelefon teljesítménye, tudása, kamera minősége, stb. számunkra még akár hosszú évekig megfelel, és a javítás költsége nem haladja meg egy új, hasonló tudású készülék árának kb. 80%-át, akkor általában érdemes javítani.

Mire érdemes még figyelni egy mobiltelefon kijelző cseréjekor:

 • gyári vagy utángyártott alkatrész: természetesen a gyári minőség biztosítja a megfelelőséget a legteljeskörűbben (képminőség, illesztési pontosság, érintés érzékenység, stb.). Bizonyos készüléktípusoknál nem is ajánlunk utángyártott alkatrészt, hiszen bár áruk olcsóbb, de a minőségromlás nem indokolja ezt az olcsó árat sem! (illesztési probléma, képminőség nagymértékű hibája, stb). Bár a régi kijelző adatait szükség esetén (elsősorban Iphone készülékek esetén szükséges) egy speciális erre a célra alkalmazott eszközzel klónozzuk, de a minőségbeli problémákat ez nem oldja meg. Így csak általunk is már elfogadott minőségű utángyártott kijelzőket használunk fel a javítás során.
 • a mobiltelefon kijelző cseréje után nem biztosítható a teljes korábbi IPxx védelem. A javítást kézzel végezzük a megfelelő eszközökkel, de sem vákuumot, sem olyan minőségű illesztési pontosságot nem lehet biztosítani, mint a gyártósoron! Természetesen a vízzáró ragasztóréteget ahol lehet pótoljuk, de az előző mondatok itt is igazak, a mobiltelefon teljes korábbi IPxx védelem nem biztosítható javítás után.
 • a korábbi sérülésből egyéb hibák is adódhatnak: a kijelző törése, sérülése lehet, hogy nem az egyetlen hiba, bár első ránézésre csak az látható. Lehet keretsérülés, kerettorzulás: nem illeszthető bele pontosan a cserélt kijelző (bár az méretpontos), így a keret cseréje is szükséges
 • Egyéb belső alkatrész sérülése (kábelszakadás, kamera sérülés, elektronika sérülés), amely a fizikai behatást követően a kijelző javításáig nem érzékelhető (pl. nem működő kijelző esetén, nem lehet ellenőrizni a kamera működőképességét a mobiltelefonon)

Mobiltelefon kijelző cseréje után szervizünkben mindig ellenőrizzük a lehetséges egyéb hibákat: wifi kapcsolat ellenőrzése, kamera ellenőrzése, gombok működőképessége, töltőaljzat működőképessége!

Bizonyos készülékek esetén nem elegendő a kijelző cseréje, szükséges a kijelző hozzáillesztése szoftveresen is a mobiltelefonhoz (pl. újabb Apple készülékek esetén, de egyre több gyártó követi ezt a gyakorlatot). Így nem csak egy közvetlen fizikai beavatkozás szükséges a javítás során, de a mobiltelefon és a cserélt alkatrész „összepárosítása” is. Amennyiben ez elmarad, korlátozott használat, „idegesítő” figyelmeztetések, stb. jelentkezhetnek. Több mobiltelefon szervizben ezt a folyamatot kihagyják, de így nem teljes szervizmunka történik!

Fontos a megfelelő eszközök használata, amely mindegyike rendelkezésre áll szervizünkben: mind a hibás alkatrész eltávolítása, mind az új alkatrész behelyezése során ügyelünk az illeszkedésre, megfelelő ragasztásra. Ne váljon fel lehetőség szerint az új alkatrész, hiszen az a használatot lehetetlenné teszi.

A mobiltelefon képernyőjének cseréje után minden esetben ellenőrizni kell a megfelelő működőképességet a javított készülék átvételekor, hiszen csak így lehet meggyőződni a megfelelő munkavégzésről!

A témához kapcsolódó termékek

Panasonic KX-TGK210PDW White
Panasonic KX-TGK210PDW White
22 033 Ft
Maxcom KXT100 Black
Maxcom KXT100 Black
7 837 Ft
Nokia 230 (2024) DualSIM White
Nokia 230 (2024) DualSIM White
28 186 Ft
Panasonic KX-TGC212PDB Black
Panasonic KX-TGC212PDB Black
27 666 Ft
Nokia 3210 DualSIM Scuba Blue
Nokia 3210 DualSIM Scuba Blue
29 044 Ft
Evolveo Easyphone EP-500 Black
Evolveo Easyphone EP-500 Black
15 836 Ft
Gigaset Pure 100 Black
Gigaset Pure 100 Black
13 314 Ft
Xiaomi Watch S3 Black
Xiaomi Watch S3 Black
48 433 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456