Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue - Mobiltelefon - Telefon, Okosóra - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

14 040 Ft
Készleten
Cikkszám: 244469
Szállítási idő: 4 munkanap
Kategória: Telefon, Okosóra / Mobiltelefon
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

130 (2023) DualSIM Dark Blue hagyományos, 2,4", MicroSD, 2G, 1450mAh, Dual SIM, Bluetooth, 98g, Magyar menü, Angol menü

Nagy akkumulátorával és nagy hangszórójával a Nokia 130 sokáig bírja és hangosan szól. Telefonáljon kihangosítva, vagy játssza le az FM-rádiót az egész szobában, hangosan és tisztán, hajnaltól estig. A tartós és könnyen kezelhető Nokia 130 nap mint nap Ön mellett áll majd.

Beszélj tovább
A reggeli felkeléstől az esti lefekvésig töltse meg a napját jó beszélgetésekkel, az 1450 mAh akkumulátortól. Vonja be az egész szobát az új és továbbfejlesztett hangszóróval. És akár 2000 névjegy és 500 SMS-üzenet is elfér rajta.

Hangosabban
A beépített hangszórónak köszönhetően a hang hangosan és tisztán szól. Így mindenki bekapcsolódhat a beszélgetésbe, vagy az FM-rádiót éjjel-nappal lejátszhatja, hogy mindenki élvezhesse. Helyezze be a MicroSD-kártyát (külön megvásárolható), és készítsen memókat a hangrögzítő funkcióval.

A korral haladva
Bár a Nokia 130 a modern időkre készült, a készüléket az örökséget szem előtt tartva tervezték. Robusztus, és megtestesíti azt a megbízhatóságot, amelyről a Nokia telefonok ismertek. Az ismerős, tapintható kialakítás intuitívan könnyen kezelhetővé teszi.Súly: 0.192kg

Típus: hagyományos
Kijelző átmérője: 2,4 "
Memóriakártya típusa: MicroSD
Hálózati technológia: 2G
Akkumulátor kapacítás: 1450 mAh
Dual SIM: Igen
Bluetooth: Igen
NFC: Nem
Tömeg: 98 g
Magyar nyelv: Igen
Angol nyelv: Igen


Gyártói adatlap

Telefon, Okosóra

A vezetékes telefonokról:

A vezetékes telefonok alatt az olyan telefonokat értjük, melyek – ritka kivételektől eltekintve – vezetékkel kapcsolódnak a központhoz.

A mobiltelefonokról:

A mobiltelefon olyan telefonkészülék, amivel vezetékes kapcsolódás nélkül lehetséges kommunikálni, és hordozható. A működéséhez szükséges egy mikrohullámú kommunikációs hálózat, és maga a „mobilnak” mondott, hordozható készülék, ami lehetővé teszi a hozzáférést a hálózathoz, amin szöveges, beszéd-, képi, video- és adatátvitel is lehetséges. A készülék vezeték nélküli működése akkumulátor révén történik, amit bizonyos időközönként fel kell tölteni egy erre alkalmas eszköz, a mobiltöltő segítségével. Ezt leszámítva semmilyen más vezetékes kapcsolatra nincs szükség a készülék alapvető használatához.

A mobiltelefonok tulajdonságai nagyon gyorsan fejlődnek. Kezdetben tömegük meghaladta az 1 kg-ot, ma már 100 g körül vannak a telefonok. A fejlesztő cégek egymásra licitálva látják el a készülékeket legkülönfélébb funkciókkal. Amíg az egyik gyártó mobilja mutatni tudta az időt, a másiké már ébreszteni is tudott, a harmadiké szöveges üzenetet tudott küldeni, és ezek a fejlesztések mennek évről évre. Az alap beszédközvetítő funkción kívül a mai mobilok számos egyéb szolgáltatást támogatnak, így például az SMS-t (szöveges üzenet), e-mail, internet, MMS (multimédia üzenet, fotók, videók küldése), valamint WAP, fényképezőgép, számológép, naptár, napló, stopper, rádió, mp3, videokamera, tévé, érintőképernyő stb.

2005 körül indult hódítóútjára az okostelefonnak is hívott mobilkészülék-típus, melynek fő tulajdonsága, hogy sokkal több funkcióra képes, s ezek közül a telefonálás csak egy a többiből, ezért nem is feltétlenül lehet pusztán telefonként meghatározni. Jellemzői a számítógépekhez hasonló képességei, amelyekkel képes az internethez kapcsolódni, alkalmazásokat letölteni és használni. További gyakori tulajdonság az érintőképernyő megjelenése, ahol a bekapcsológomb kivételével nincs fizikai billentyűzet, minden egyéb funkciót a képernyő virtuális felületén lehet elvégezni. Az „okostelefon” megnevezéssel egy időben a korábbi, alacsonyabb technikai színvonalú készülékekre – jellemzően azokra, amelyek csak a beszédet preferálják – megjelent a „butatelefon” kifejezés is.

A legtöbb használatban lévő telefon egy bázisállomásokból álló mobil kommunikációs sejthálózatra kapcsolódik, amely összeköttetésben áll a hagyományos PSTN telefonhálózattal is (a többiek műholdas hálózatra csatlakoznak).

A mobiltelefont meg kell különböztetni a drót nélküli telefonoktól, amelyek általában csak a korlátozott hatósugarú alapállomás környékén működnek, és jellemzően egy-egy lakáson belül használják őket. Technikailag a mobiltelefon kifejezéssel jelöljük a műholdas telefonokat is és az előző generációs MTS telefonokat, amik nem ún. sejthálózaton működtek.

A készülékeket generációkba is sorolhatjuk, a hálózati képességeik alapján osztályozva. A (betárcsázós) WAP oldalakat elérő készülékek első generációsak (1G), a csomagkapcsolt adatátvitelre képesek a 2G-s készülékek (fő jellemzőjük a GPRS- és az MMS-küldési képesség, ami nem tartozik szigorúan össze, hiszen volt GPRS-képes telefon, monokróm kijelzővel (Siemens C55, M55)).

A megemelt sávszélességet (és csomagkapcsolt átvitelt) alkalmazó készülékek 2,5G-sek. Ezekkel (2G-2,5G) elvileg megoldható, hogy a készülék állandóan csomagkapcsolt üzemmódban legyen, de ez nagyon fogyasztja az akkumulátort. Lényegében ennek amerikai megfelelője a CDMA.

A 3G-s készülékek az MMS-küldés mellett videohívások lebonyolítására is képesek. Meglévő másodlagos kamera esetén minket is látnak, de a technológia lehetővé teszi, hogy pl. csak a másik felet lássuk. Ezt a lehetőséget a WCDMA (Egyesült Államok, Ázsia) illetve az UMTS (Európa) nyújtja.

Az ennél is nagyobb hálózati teljesítményt nyújtó 3.5G-s készülékek HSDPA adatátviteli technológiát használnak.

A negyedik generáció (4G) új szabványa az LTE, amellyel száz megabites sebesség is elérhető.

forrás: wikipedia

Tulajdonság

Angol nyelv: Igen
Magyar nyelv: Igen
Tömeg: 98 g
NFC: Nem
Bluetooth: Igen
Dual SIM: Igen
Akkumulátor kapacítás: 1450 mAh
Hálózati technológia: 2G
Memóriakártya típusa: MicroSD
Kijelző átmérője: 2,4 "
Típus: hagyományos
Gyártó: Nokia

Hasonló termékek

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

Mobiltelefon akkumulátor csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

Mobiltelefon kamera lencse csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

Mobiltelefon beszédhangszóró csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere Nokia 130 (2023) DualSIM Dark Blue

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.