Western Digital 1TB 2,5col SATA3 SA530 - Winchester SSD - Alkatrész - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Western Digital 1TB 2,5col SATA3 SA530

Western Digital 1TB 2,5col SATA3 SA530

112 587 Ft
Készleten
Cikkszám: 247188
Szállítási idő: 3 munkanap
Kategória: Alkatrész / Winchester SSD
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

1TB 2,5" SATA3 SA530 SATA III, 1TB, 2,5", Write:530MB/s, Read:560MB/s, BOX, Magasság7mm

Súly: 0.000kg

Csatolófelület: SATA III
Kapacitás: 1TB
Méret: 2,5"
Írási sebesség: 530 MB/s
Olvasási sebesség: 560 MB/s
NVMe: Nem
Csomagolás: BOX
Magasság: 7 mm


Gyártói adatlap

Winchester SSD

A merevlemezről (Háttértárolók):

A háttértár olyan számítógépes hardverelem, mely nagy mennyiségű adatot képes tárolni, és azokat a számítógép kikapcsolása után is megőrzi. Erre azért van szükség, mert a számítógép műveleti memóriájában csak ideiglenesen lehet adatot tárolni, ennek tartalma a számítógép kikapcsolása után törlődik. A mai számítógépek legtöbbje digitális, azaz számokkal dolgozik, minden adatot (kép, hang, egyéb) számokká alakítva kap meg, így számokat dolgoz fel és azokat kell, hogy eltárolja. A tároló eszközök különböző (mechanikai, mágneses, elektronikus és optikai) elveken tárolják az adatokat.

Fajtái:

Merevlemez (winchester):
A merevlemezes egységben több, egymás felett elhelyezkedő, mágneses réteggel bevont könnyűfém lemezt helyeznek el. Az adatokat ebben az esetben író-olvasó fej segítségével lehet elérni, minden lemezhez tartozik egy-egy ilyen fej, amelyet egy fejmozgató egységre szerelnek fel. Az állandó sebességgel, gyorsan forgó lemezektől a fej kis távolságban mozog. A merevlemezek zárt külső borítása védi az adatokat tartalmazó lemezeket a külső mechanikai sérülésektől és szennyeződésektől. A merevlemezes tárolóban elhelyezkedő lemezek fizikai felépítése, sávokra, a sávok pedig szektorokra vannak beosztva. A merevlemezek nem egy szektort, hanem egyszerre többet kezelnek. A több egységből álló szektort klaszternek nevezzük. A merevlemezeket a számítógép házába építik be, a hordozható háttértárolók bármelyik számítógépben felhasználhatóak.

SSD (Solid State Drive):
Az SSD (magyarul: félvezető alapú meghajtó, tartós állapotú meghajtó vagy szilárdtest-meghajtó) félvezetős memóriát használó adattároló eszköz. Az SSD a Solid State Drive angol szavakból alkotott betűszó.
Bővebben, az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami memóriában tárolja az adatot, a környezetéhez, illetve a gazdaszámítógéphez a merevlemezekhez hasonlóan SATA vagy egyéb (SCSI, PCI Express, USB, stb.) csatlakozófelülettel csatlakozik és azokhoz hasonlóan blokkos adatelérést biztosít. Az SSD eszközökben a gyártók különböző típusú memóriákat használhatnak, mint pl. flash vagy különböző RAM fajták – ezt az ár- és a teljesítményigények határozzák meg.

Tulajdonság

Magasság: 7 mm
Csomagolás: BOX
NVMe: Nem
Olvasási sebesség: 560 MB/s
Írási sebesség: 530 MB/s
Méret: 2,5"
Kapacitás: 1TB
Csatolófelület: SATA III
Gyártó: Western Digital

Hasonló termékek