Zowie 24,5col XL2586X LED - Monitor - Periféria - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Zowie 24,5col XL2586X LED

Zowie 24,5col XL2586X LED

493 032 Ft
Készleten
Cikkszám: 246407
Szállítási idő: 1 munkanap
Kategória: Periféria / Monitor
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

24,5" XL2586X LED 16:9, 1920x1080, 24,5", Full HD, LED, TN, 540Hz, 1000:1, 320cd/m2, DP, 3xHDMI, Black, Állítható magasság, Gamer

Súly: 9.800kg

Képarány: 16:9
Felbontás: 1920x1080
Kijelző méret: 24,5 "
Képminőség: Full HD
Kijelző típus: LED
Panel típus: TN
Képfrissítés: 540 Hz
Kontrasztarány: 1000:1
Fényerő: 320 cd/m2
Ívelt: Nem
VGA csatlakozó: Nem
Display Port: Igen
Mini DisplayPort: Nem
HDMI csatlakozó: 3 db
Hangszóró: Nem
Wifi: Nem
LAN: Nem
Bluetooth: Nem
TV-tuner: Nem
LFD: Nem
webOS: Nem
FreeSync: Nem
G-Sync: Nem
Érintőképernyő: Nem
Szín: Black
Állítható magasság: Igen
Forgatható: Nem
Webkamera: Nem
Kártyaolvasó: Nem


Gyártói adatlap

Monitor

A Monitorokról általában:

A monitor a számítógép megjelenítő perifériája. A monitort VGA, DVI, HDMI vagy DisplayPort monitorkábel köti össze a videóadapterrel (videokártya), mely utasításai alapján jeleníti meg a kívánt képet.

A számítógép folyamatosan küld jeleket a videoadapternek, hogy milyen karaktert, képet, vagy grafikát kell megjeleníteni. Az adapter átfordítja ezt olyan pixelekké, melyek segítségével a monitor meg tudja jeleníteni a képet.

A kezdetben a monitorok fekete-fehérek ill. fekete-zöld (monokrómok) voltak. A CGA, majd az EGA szabvány megjelenésével megjelentek a több (16 ill. 256 színt) támogató monitorok. Majd a VGA szabványtól számítva jelentek meg a színes monitorok. A CRT-monitoroknál probléma volt a sugárzás egészségkárosító hatása, de a mai katódsugárcsöves monitorok mind Low Radiation, azaz alacsony sugárzásúak, ezért egészségre nem károsak. A monitoron megjelenített kép pixelekből áll (Picture Element). A pixel lényegében egy pont, ezek alkotják a képernyőmátrixot. Minél több ilyen apró pontból áll a kép, értelemszerűen annál élesebb. Ma a legjobban elterjedt felbontás az 1920x1080[1] (a webfelületek többségét is ilyen méretűre optimalizálják) de grafikai alkalmazásokhoz vagy egyéb speciális célokra az 1600×1200 pixeles felbontás is gyakori. A megjelenítés két üzemmódban történhet:
- karakteres: a képernyő csak karaktereket képes megjeleníteni, a képernyő karakterhelyekre van osztva, ez számítógépenként változó.
- grafikus: A megjelenített kép nem csak karaktereket tartalmaz, hanem a teljes képernyőt betöltő grafikus felületet definiál, ahol a képpontokat külön-külön kezeli.

A ma elterjedt operációs rendszerek általában grafikus üzemmódban működnek, de a számítógépek bekapcsolásakor – az operációs rendszer indulása előtt – még az egyszerűbb, karakteres üzemmódban jelzik ki az üzeneteket. Olyan nagygépes rendszereknél, ahol nem elsődleges cél a grafikus megjelenítés, egyes monitormeghajtók továbbra is csak karakteres üzemmódban dolgoznak. Linux operációs rendszer esetén a karakteres felület mellett a grafikus felület párhuzamosan, teljes értékűen, programok futtatására használható. (A grafikus felület nem vesz részt a tényleges működésben.)

A monitorok főbb paraméterei
- megjelenítő típusa: LCD, CRT, OLED, PDP
- képátló: A monitor egyik sarkától a szemközti sarkáig terjedő távolság, hüvelykben (inch = 2,54 cm) mérik.
- képarány: A kijelző oldalhosszúságainak aránya. 5:4-től 21:9-ig terjed. A legáltalánosabb a 4:3-hoz arány, szélesvásznú képernyőnél pedig a 16:10-hez vagy a 16:9-hez arány. Mostanság terjedt el a 21:9 "Ultra Wide" (ultra széles) képarány.
- kontraszt: A részletgazdagságot jellemző tulajdonság (250–1000 : 1). Értéke a legfényesebb és a legsötétebb pixel fényerejének hányadosa.
- válaszidő: LCD-paneles monitorok jellemzője, ezredmásodpercben (ms) mért időegység. Azt az időt jelöli, amennyi ahhoz kell, hogy egy képpont fényereje megváltozzon. A lassú válaszidő (12 ms-nál hosszabb) akkor lehet zavaró, ha a monitoron gyors változásokat kell megjeleníteni.
- fényerő: A monitor fényességét jellemzi. (Milyen fényes az elektronok felvillanása (CRT), milyen erős, fényes a háttérvilágítás (LCD).) (Például: 250 cd/m²)
- maximális felbontás: Maximálisan mekkora felbontásra állítható. TN, IPS, xVA paneleknél a pixelek darabszáma, pl.: 1920x1080 esetén 2 Mpixel (2073600).
- megjeleníthető színek száma: Megjeleníthető színárnyalatok száma (Színmélység). Általában ez 24 bit, 16,7 millió (224) színt tud megjeleníteni egy ilyen monitor, de gyakran „csak” 16,2 milliót.
- látószög: Az a paraméter mely megadja, hogy a monitor milyen szögből látható. Általában két adattal jellemzik, az első a horizontális (vízszintes), második a vertikális (függőleges) adat. Például: H:160°/ V:150°
- optimális felbontás: Szintén LCD-panellel szerelt monitorok tulajdonsága. A LCD-panel fizikailag kialakított felbontását jelöli. Többnyire ez a felbontás egyben az ilyen monitorok maximális felbontása is.
forrás: wikipedia
 


Periféria

Tulajdonság

Kártyaolvasó: Nem
Webkamera: Nem
Forgatható: Nem
Állítható magasság: Igen
Szín: Black
Érintőképernyő: Nem
G-Sync: Nem
FreeSync: Nem
webOS: Nem
LFD: Nem
TV-tuner: Nem
Bluetooth: Nem
LAN: Nem
WiFi: Nem
Hangszóró: Nem
HDMI csatlakozó: 3 db
Mini DisplayPort: Nem
Display Port: Igen
VGA csatlakozó: Nem
Ívelt: Nem
Fényerő: 320 cd/m2
Kontrasztarány: 1000
Képfrissítés: 540 Hz
Panel típus: TN
Kijelző típus: LED
Képminőség: Full HD
Kijelző méret: 24,5 "
Felbontás: 1920x1080
Képarány: 16
Gyártó: Zowie

Hasonló termékek