Toshiba 12TB 7200rpm SATA-600 256MB X300 HDWR21CUZSVA Bulk - Winchester - Alkatrész - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Toshiba 12TB 7200rpm SATA-600 256MB X300 HDWR21CUZSVA Bulk

Toshiba 12TB 7200rpm SATA-600 256MB X300 HDWR21CUZSVA Bulk

164 154 Ft
Készleten
Cikkszám: 179060
Szállítási idő: 3 munkanap
Kategória: Alkatrész / Winchester
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

12TB 7200rpm SATA-600 256MB X300 HDWR21CUZSVA Bulk 12TB, 7200RPM, SATA3, 256MB, 3,5 ", X300, PC

TELJESÍTMÉNY FELSŐFOKON
A 7200-as fordulatszámú, 512 MB-os, 256 MB-os vagy 128 MB-os puffert tartalmazó meghajtó biztonságos és gyors hozzáférésű tárolóhelyet nyújt az adatainak. Mindegy, hogy játékmentést készít gyorsan, nagyméretű fájlról ment biztonsági másolatot, vagy több alkalmazást használ egyszerre, az X300 kiváló teljesítményére folyamatosan számíthat. A grafikus tervezőknek és más kreatív szakembereknek ideális X300 szinte bármilyen terheléssel képes hatékonyan megbirkózni.

JÁTÉKRA FEL. KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL.
Ha többre van szüksége, az X300-ra számíthat. Az akár 16 TB kapacitásban is kapható X300 minden igényét kielégíti: gyors olvasást és írást biztosít, és kiválóan védi az adatokat, így ideális választás a nagy teljesítményigényű feladatokhoz, például professzionális használatra és játékra.

KÉSEDELEM NÉLKÜLI ADATELÉRÉS
Az X300 dual-stage actuatort tartalmazó tervezése pontosabbá teszi a pozicionálást azáltal, hogy ellensúlyozza a rázkódás okozta fejigazítási pontatlanságokat. Ez a tervezés pontosabb és gyorsabb olvasást és írást biztosít az adatok azonnali elérése érdekében.

PONTOS KÖVETÉS
A rezgés a megbízható merevlemez-működés egyik nagy ellensége. Az innovatív Toshiba Stable Platter Technology minimalizálja a rezgéseket a motortengely mindkét végének stabilizálásával. Ez növeli a követés pontosságát, és így az olvasási és írási műveletek teljesítményét is.

BIZTONSÁGBAN TUDHATJA ADATAIT
Az X300 egy belső rázkódásérzékelőt tartalmaz, mely segít az adatvesztés megelőzésében. A ramp loading technológia emellett biztosítja, hogy a merevlemez-meghajtó vagy az asztali számítógép szállításakor a meghajtófej ne tudjon hozzáérni a lemezhez, mely korai elhasználódást vagy adatvesztést okozhatna.

KISEBB ZAJ ÉS ENERGIAKÖLTSÉG
A 12 TB-os, 14 TB-os és 16 TB-os X300 nagy teljesítményű merevlemez burkolatát hélium tölti ki, így kisebb az energiafogyasztása, és nagyobb a tárolási sűrűsége. A Toshiba Group lézeres hegesztési technológiája garantálja, hogy a hélium biztosan a meghajtóban maradjon. A héliummal töltött X300-as típusok a környezetre is ügyelnek: tipikus üresjárati zajkibocsátásuk mindössze 20 dB.



Súly: 0.680kg

Tárolókapacitás:: 12TB
Fordulatszám:: 7200RPM
Csatolófelület:: SATA3
Cache:: 256MB
Méret:: 3,5 "
Termékcsalád:: X300
Felhasználási terület:: PC


Gyártói adatlap

Winchester

A merevlemezről (Háttértárolók):

A háttértár olyan számítógépes hardverelem, mely nagy mennyiségű adatot képes tárolni, és azokat a számítógép kikapcsolása után is megőrzi. Erre azért van szükség, mert a számítógép műveleti memóriájában csak ideiglenesen lehet adatot tárolni, ennek tartalma a számítógép kikapcsolása után törlődik. A mai számítógépek legtöbbje digitális, azaz számokkal dolgozik, minden adatot (kép, hang, egyéb) számokká alakítva kap meg, így számokat dolgoz fel és azokat kell, hogy eltárolja. A tároló eszközök különböző (mechanikai, mágneses, elektronikus és optikai) elveken tárolják az adatokat.

Fajtái:

Merevlemez (winchester):
A merevlemezes egységben több, egymás felett elhelyezkedő, mágneses réteggel bevont könnyűfém lemezt helyeznek el. Az adatokat ebben az esetben író-olvasó fej segítségével lehet elérni, minden lemezhez tartozik egy-egy ilyen fej, amelyet egy fejmozgató egységre szerelnek fel. Az állandó sebességgel, gyorsan forgó lemezektől a fej kis távolságban mozog. A merevlemezek zárt külső borítása védi az adatokat tartalmazó lemezeket a külső mechanikai sérülésektől és szennyeződésektől. A merevlemezes tárolóban elhelyezkedő lemezek fizikai felépítése, sávokra, a sávok pedig szektorokra vannak beosztva. A merevlemezek nem egy szektort, hanem egyszerre többet kezelnek. A több egységből álló szektort klaszternek nevezzük. A merevlemezeket a számítógép házába építik be, a hordozható háttértárolók bármelyik számítógépben felhasználhatóak.

SSD (Solid State Drive):
Az SSD (magyarul: félvezető alapú meghajtó, tartós állapotú meghajtó vagy szilárdtest-meghajtó) félvezetős memóriát használó adattároló eszköz. Az SSD a Solid State Drive angol szavakból alkotott betűszó.
Bővebben, az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami memóriában tárolja az adatot, a környezetéhez, illetve a gazdaszámítógéphez a merevlemezekhez hasonlóan SATA vagy egyéb (SCSI, PCI Express, USB, stb.) csatlakozófelülettel csatlakozik és azokhoz hasonlóan blokkos adatelérést biztosít. Az SSD eszközökben a gyártók különböző típusú memóriákat használhatnak, mint pl. flash vagy különböző RAM fajták – ezt az ár- és a teljesítményigények határozzák meg.
 



Alkatrész

Tulajdonság

Felhasználási terület:
Termékcsalád:
Méret:
Cache:
Csatolófelület:
Fordulatszám:
Tárolókapacitás:
Gyártó: Toshiba

Hasonló termékek