Seagate 500GB M.2 2280 NVMe FireCuda 530 - Winchester SSD - Alkatrész - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Seagate 500GB M.2 2280 NVMe FireCuda 530

Seagate 500GB M.2 2280 NVMe FireCuda 530

38 138 Ft
Készleten
Cikkszám: 192193
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Kategória: Alkatrész / Winchester SSD
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

500GB M.2 2280 NVMe FireCuda 530 M.2, 500GB, 2280, Write:6900MB/s, Read:7300MB/s, NVMe, BOX, Magasság3,58mm, TLC, Gamer
Súly: 0.070kg

Csatolófelület: M.2
Kapacitás: 500GB
Méret: 2280
Írási sebesség: 6900 MB/s
Olvasási sebesség: 7300 MB/s
NVMe: Igen
Csomagolás: BOX
Magasság: 3,58 mm
NAND Típus: TLC


Gyártói adatlap

Winchester SSD

A merevlemezről (Háttértárolók):

A háttértár olyan számítógépes hardverelem, mely nagy mennyiségű adatot képes tárolni, és azokat a számítógép kikapcsolása után is megőrzi. Erre azért van szükség, mert a számítógép műveleti memóriájában csak ideiglenesen lehet adatot tárolni, ennek tartalma a számítógép kikapcsolása után törlődik. A mai számítógépek legtöbbje digitális, azaz számokkal dolgozik, minden adatot (kép, hang, egyéb) számokká alakítva kap meg, így számokat dolgoz fel és azokat kell, hogy eltárolja. A tároló eszközök különböző (mechanikai, mágneses, elektronikus és optikai) elveken tárolják az adatokat.

Fajtái:

Merevlemez (winchester):
A merevlemezes egységben több, egymás felett elhelyezkedő, mágneses réteggel bevont könnyűfém lemezt helyeznek el. Az adatokat ebben az esetben író-olvasó fej segítségével lehet elérni, minden lemezhez tartozik egy-egy ilyen fej, amelyet egy fejmozgató egységre szerelnek fel. Az állandó sebességgel, gyorsan forgó lemezektől a fej kis távolságban mozog. A merevlemezek zárt külső borítása védi az adatokat tartalmazó lemezeket a külső mechanikai sérülésektől és szennyeződésektől. A merevlemezes tárolóban elhelyezkedő lemezek fizikai felépítése, sávokra, a sávok pedig szektorokra vannak beosztva. A merevlemezek nem egy szektort, hanem egyszerre többet kezelnek. A több egységből álló szektort klaszternek nevezzük. A merevlemezeket a számítógép házába építik be, a hordozható háttértárolók bármelyik számítógépben felhasználhatóak.

SSD (Solid State Drive):
Az SSD (magyarul: félvezető alapú meghajtó, tartós állapotú meghajtó vagy szilárdtest-meghajtó) félvezetős memóriát használó adattároló eszköz. Az SSD a Solid State Drive angol szavakból alkotott betűszó.
Bővebben, az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami memóriában tárolja az adatot, a környezetéhez, illetve a gazdaszámítógéphez a merevlemezekhez hasonlóan SATA vagy egyéb (SCSI, PCI Express, USB, stb.) csatlakozófelülettel csatlakozik és azokhoz hasonlóan blokkos adatelérést biztosít. Az SSD eszközökben a gyártók különböző típusú memóriákat használhatnak, mint pl. flash vagy különböző RAM fajták – ezt az ár- és a teljesítményigények határozzák meg.Alkatrész

Tulajdonság

NAND Típus: TLC
Magasság: 3,58 mm
Csomagolás: BOX
NVMe: Igen
Olvasási sebesség: 7300 MB/s
Írási sebesség: 6900 MB/s
Méret: 2280
Kapacitás: 500GB
Csatolófelület: M.2
Gyártó: Seagate

Hasonló termékek