Toshiba 18TB 7200rpm SATA-600 512MB MG Series MG09ACA18TE - Winchester - Alkatrész - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Toshiba 18TB 7200rpm SATA-600 512MB MG Series MG09ACA18TE

Toshiba 18TB 7200rpm SATA-600 512MB MG Series MG09ACA18TE

156 246 Ft
Készleten
Cikkszám: 181523
Szállítási idő: 1-3 munkanap
Kategória: Alkatrész / Winchester
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

18TB 7200rpm SATA-600 512MB MG Series MG09ACA18TE 18TB, 7200RPM, SATA3, 512MB, 3,5 ", MG Series, Vállalati

NAGY KAPACITÁSÚ NAGYVÁLLALATI TÁROLÓESZKÖZ
Az 1–18 TB formázott kapacitásban elérhető MG Series magas kapacitásigényű nagyvállalati kiszolgálókhoz és tárolórendszerekhez tervezett merevlemez-meghajtókat kínál.

MAGASABB TELJESÍTMÉNY MAGASABB KÖVETELMÉNYEKHEZ
A nagyvállalati környezetek egyre növekvő követelményeket támasztanak, de az MG Series kiállja a próbát. A sorozat minden modellje 550 TB/év terhelhetőséget nyújt, mely átlagosan tízszer nagyobb az asztali számítógépekben használt merevlemezek terhelésénél. A meghajtók kiváló teljesítményét bármikor igénybe veheti, hiszen a nonstop működés alapjellemzője az összes modellnek.

INTEGRÁLT FORGÁSREZGÉS-ÉRZÉKELŐK
A hagyományos merevlemezek nemkívánt rezgések kibocsátásával befolyásolhatják a több beépítőhelyes rendszerek működését. Az MG Series nagy fokú megbízhatóságát az teremti meg, hogy korszerű szabályozási és érzékelési technológiákkal minimálisra csökkentik a vibrációs hatásokat. Több érzékelőjük a legkisebb behatást is észleli, a beépített forgásrezgés-érzékelők pedig ellensúlyozzák a forgásrezgések hatását, így kiküszöbölve a több beépítőhelyes tárolórendszerekben gyakran fellépő vibrációt.

KRITIKUS ADATOK BIZTONSÁGOS TÁROLÁSA
Adatai kritikus fontosságúak, és nem érdemes kockáztatnia őket. A Toshiba fejlett technológiáit kifejezetten a biztonság növeléséhez fejlesztettük nagyvállalati felhasználók számára. A Persistent Write Cache Technology biztosítja az adatai védelmét még akkor is, ha megszakad a meghajtó tápellátása a lemezre történő írás közben. Az adatokat a meghajtó egy nagyméretű Flash-alapú gyorsítótárba menti, majd a tápellátás visszaálltakor befejezi azok lemezre írását.

FEJLETT TECHNOLÓGIÁK
Az innovatív Toshiba Stable Platter Technology minimalizálja a rezgéseket a motortengely mindkét végének stabilizálásával. Ez növeli a követés pontosságát, és így az olvasási és írási műveletek teljesítményét is. Emellett a Toshiba Dynamic Cache Technology, mely egy beépített pufferkezelővel ellátott önálló gyorsítótár-algoritmus, optimalizálja a gyorsítótár-foglalások módját az olvasási és írási műveletek során, így képes kielégíteni a valós idejű felhasználás magas szintű teljesítménykövetelményeit.

NAGY TÁROLÁSI SŰRŰSÉG
Az MG08 és az MG07 héliummal töltött házú, hagyományos mágneses adatrögzítésű (CMR) merevlemez-meghajtó. Energiahatékony működésével, valamint nagy tárolási sűrűségével a teljes életciklusra vetítve gazdaságosabb megoldást nyújt a felhőszolgáltatók és a nagyvállalati tárolórendszerek szolgáltatói számára. Az MG08 és az MG07 sorozat emellett a Toshiba Group lézeres hegesztési technológiájával garantálja, hogy véletlenül se szökhessen ki a hélium a meghajtó burkolatából. Az MG08 sorozat 16 TB-os (9 lemeztányéros) kivitelben kapható, az MG07 sorozat 14 TB-os (9 lemeztányéros) és 12 TB-os (8 lemeztányéros) változatban is elérhető.

HATÉKONYABB ADATTÁROLÁS – RUGALMASAN
A nagyvállalati felhasználók rugalmasságot igényelnek – az MG Series pedig ezt szem előtt tartva 6 Gbit/s sebességű SATA és kétportos, 12 Gbit/s sebességű SAS csatolófelületet biztosít, továbbá támogatja a kívánt blokkméret kiválasztását (512e, 4Kn, 512n). Emellett a Toshiba-merevlemezek elérhetők Self Encrypting technológiával vagy Sanitize Instant Erase (SIE) technológiával is, melynek köszönhetően az adatok azonnal törölhetők, és nem kell órákat töltenie a meghajtó tartalmának felülírásával.

NAGY TELJESÍTMÉNY ÉS HOSSZÚ ÉLETTARTAM
A Toshiba 50 éve a technológiai újítások világszerte ismert úttörője – ez a tudás biztosítja a merevlemez-meghajtóink termékcsaládjának kiváló minőségét. Nagy kapacitásra és teljesítményre tervezett meghajtóinkat azzal a biztos tudattal használhatja tárolórendszerében, hogy a Toshiba gazdag tapasztalata áll mögöttük. Az Enterprise Capacity Hard Drive - MG Series sorozat 5 év kibővített jótállással kerül forgalomba, hogy még nagyobb nyugalommal bízhassa rá adatait.



Súly: 0.686kg

Tárolókapacitás:: 18TB
Fordulatszám:: 7200RPM
Csatolófelület:: SATA3
Cache:: 512MB
Méret:: 3,5 "
Termékcsalád:: MG Series
Felhasználási terület:: Vállalati


Gyártói adatlap

Winchester

A merevlemezről (Háttértárolók):

A háttértár olyan számítógépes hardverelem, mely nagy mennyiségű adatot képes tárolni, és azokat a számítógép kikapcsolása után is megőrzi. Erre azért van szükség, mert a számítógép műveleti memóriájában csak ideiglenesen lehet adatot tárolni, ennek tartalma a számítógép kikapcsolása után törlődik. A mai számítógépek legtöbbje digitális, azaz számokkal dolgozik, minden adatot (kép, hang, egyéb) számokká alakítva kap meg, így számokat dolgoz fel és azokat kell, hogy eltárolja. A tároló eszközök különböző (mechanikai, mágneses, elektronikus és optikai) elveken tárolják az adatokat.

Fajtái:

Merevlemez (winchester):
A merevlemezes egységben több, egymás felett elhelyezkedő, mágneses réteggel bevont könnyűfém lemezt helyeznek el. Az adatokat ebben az esetben író-olvasó fej segítségével lehet elérni, minden lemezhez tartozik egy-egy ilyen fej, amelyet egy fejmozgató egységre szerelnek fel. Az állandó sebességgel, gyorsan forgó lemezektől a fej kis távolságban mozog. A merevlemezek zárt külső borítása védi az adatokat tartalmazó lemezeket a külső mechanikai sérülésektől és szennyeződésektől. A merevlemezes tárolóban elhelyezkedő lemezek fizikai felépítése, sávokra, a sávok pedig szektorokra vannak beosztva. A merevlemezek nem egy szektort, hanem egyszerre többet kezelnek. A több egységből álló szektort klaszternek nevezzük. A merevlemezeket a számítógép házába építik be, a hordozható háttértárolók bármelyik számítógépben felhasználhatóak.

SSD (Solid State Drive):
Az SSD (magyarul: félvezető alapú meghajtó, tartós állapotú meghajtó vagy szilárdtest-meghajtó) félvezetős memóriát használó adattároló eszköz. Az SSD a Solid State Drive angol szavakból alkotott betűszó.
Bővebben, az SSD egy olyan, mozgó alkatrészek nélküli adattároló eszköz, ami memóriában tárolja az adatot, a környezetéhez, illetve a gazdaszámítógéphez a merevlemezekhez hasonlóan SATA vagy egyéb (SCSI, PCI Express, USB, stb.) csatlakozófelülettel csatlakozik és azokhoz hasonlóan blokkos adatelérést biztosít. Az SSD eszközökben a gyártók különböző típusú memóriákat használhatnak, mint pl. flash vagy különböző RAM fajták – ezt az ár- és a teljesítményigények határozzák meg.
 



Alkatrész

Tulajdonság

Gyártó: Toshiba
Felhasználási terület:
Termékcsalád:
Méret:
Cache:
Csatolófelület:
Fordulatszám:
Tárolókapacitás:

Hasonló termékek