HP 500W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit - Tápegység - Alkatrész - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
HP 500W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit

HP 500W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit

56 303 Ft
Készleten
Cikkszám: 124545
Szállítási idő: 1-2 munkanap
Kategória: Alkatrész / Tápegység
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

500W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit 500W


Súly: 0.000kg

Teljesítmény: 500 W


Gyártói adatlap

Tápegység

Számítógép tápegység:

A tápegység olyan készülék, amely az elektromos hálózat energiáját a rácsatlakoztatni kívánt eszköz által megkívánt jellegűre alakítja.

Az elektromos készülékek különféle feszültséget és áramerősséget igényelnek. Az elektronikus áramkörökkel ellátott berendezésekhez általában egyenfeszültség is szükséges; amit célszerűbb a hálózati váltakozó feszültség átalakításával, mint például akkumulátorokból biztosítani.

A tápegység (angolul Power Supply Unit, vagy röviden PSU) a számítástechnikában, (a "PC-ben") az az alkatrész, amely a számítógép működéséhez szükséges feszültségeket állítja elő.

- Külső tápegység (pl: Commodore 64-hez ill. laptophoz való)
- AT: ezeket az operációs rendszer nem tudta vezérelni, például nem tudta kikapcsolni. Ezeket 1996-ig; a P2-P3-as alaplapok koráig használták. (Az alaplapra 2 db 5 eres csatlakozóval kapcsolódik.) Ezek a tápegységek túlnyomó többségben ún. kapcsolóüzemű tápegységek voltak.
- ATX: az alaplap folyamatosan kap egy alacsony (+5 V) feszültséget, így lehetővé válik, hogy a gépet szoftveres úton leállítsuk, illetve külső hardveregység segítségével (pl. modem, hálózati kártya) felébresszük, tehát az alaplap tudja vezérelni a tápegységet. (Az alaplapra 2 × 10 vagy 2 × 12 és még egy 12 V-os ATX-csatlakozó (ez csak a 2 × 12 eresekre vonatkozik) eres csatlakozóval kapcsolódik, és mindegyikük kapcsolóüzemű.)
- BTX: ezeket a tápegységeket és alaplapokat jelenleg kezdték el forgalmazni, elterjedésére azonban még várni kell.
 



Alkatrész

Tulajdonság

Teljesítmény: 500 W
Gyártó: HP

Hasonló termékek