Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black - Mobiltelefon - Telefon, Okosóra - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

432 067 Ft
Elfogyott
Cikkszám: 228361
Kategória: Telefon, Okosóra / Mobiltelefon
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black okostelefon, Android, 6,1", Hátlapi kamera:48 +12MP, Előlapi kamera:12MP, RAM:8GB, ROM:128GB, MicroSDXC, 5G, 5000mAh, Dual SIM, Wi-Fi 6/ax, Bluetooth, NFC, 182g, Magyar menü, Angol menü

Az Xperia az Ön számára újramárkázva
Az Xperia 5 V-t úgy terveztük, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen az életstílusodhoz, egyszerű, lapos formájával és testszínű kamerájával klasszikus megjelenést biztosít.

Az alap jó otthonra lel a formával
A dizájn minden ruhához és minden helyzethez illik. A kompakt, praktikus forma lehetővé teszi, hogy egy kézzel is használhasd, és erőteljes eszköz, amellyel történetet mesélhetsz a világodról.

Rendkívüli megjelenéssel és érzéssel
Lapos, karcsú kialakítás, amelyet semleges színekkel hangsúlyozunk. A finom szemcsézetű fémkeret és a matt hátlap kényelmes ergonómiai élményt nyújt, amely interakcióra hív, de az ujjlenyomatoktól érintetlen marad.
   
Alapvető lehetőségek
Válassza ki a stílusához illő színt. A kifinomult feketétől kezdve a textúra és a tónus kombinációjával létrehozott kifinomult feketén át a nyugodt ezüstig vagy a klasszikus, friss kékig.
   
Diszkrét kialakítás
Az Xperia 5 V illeszkedik más Sony termékek, köztük a fejhallgatók dizájnjához, így más termékekkel együtt használva is hibátlan stílust élvezhet.

Minden pillanat emlékezetessé válik
Az Xperia 5 V-t úgy tervezték, hogy könnyedén készítsen fényképeket és videókat, így hihetetlen eredményeket ad, amelyeket megőrizhet emlékként vagy megoszthat barátaival.

Rögzítse a pillanatot rendkívüli részletességgel
Az új generációs Exmor T™ érzékelő a mobilokhoz minden eddiginél több fényt rögzít, így képei mindig gyönyörűek és kifejezőek lesznek minden helyzetben, különösen éjszaka és gyenge fényviszonyok között.

Lenyűgöző portrék, az A.I. támogatásával.
Az Xperia 5 V tökéletes portrék készítésére. Az A.I. (mesterséges intelligencia) elemzi a fókuszt, a fehéregyensúlyt és az expozíciót, hogy minden alkalommal a legjobb képet kapja. Irányítsd a kamerát a témára és készítsd el a felvételt, a többit a telefon elvégzi.
   
Lepje meg a világot és önmagát
Az Xperia 5 V kamerája minden helyzetben kiemelkedik. Legyen nappal vagy éjszaka, bármilyen szögből, akár portrékat, tájképeket, konyhai ételeket vagy bármi mást készítesz, nagyszerű képeket kapsz anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumot kötnél.

Fejezd ki magad az Xperia segítségével
Készítsen és osszon meg mozgóképeket és videókat az Xperia kifejező színeinek és hihetetlen művészi képességeinek köszönhetően. Ez egyszerű és szórakoztató.

Egy perc alatt hihetetlen videókhoz
A vlogolás könnyebb, mint valaha. Egyszerűen válassza ki a fényképeket, videókat, zenét és időtartamot, és az Xperia automatikusan egy profihoz méltó videót készít.

Színek, amelyek életre keltik a világot
A Kreatív hatás funkcióval megváltoztathatod a fotók és videók hangulatát és tónusát, izgalmassá téve alkotásaidat.

Portrék, amelyek kiemelkednek
Az Xperia 5 V új, továbbfejlesztett bokeh móddal4 rendelkezik, amely a portrékat a professzionális fényképezőgépek szintjéhez közelíti, még éjszaka is.
   
Nem kell félned a sötétségtől.
Keltsd életre a sötét jeleneteket, és örökítsd meg azt, amit az emberi szem nem lát az Éjszakai felvételekkel.

Kiváló minőségű szelfik
Egy tok, amely segít jobb szelfiket készíteni

A a támasszal vízszintes vagy függőleges portrékat készíthetsz a közösségi hálózatokra optimalizált képekhez és videókhoz.

Te vagy a sztár
Készíts 4K-s képeket vagy videókat az előlapi kamera és az időzítő, valamint a 6 gomb segítségével, hogy meglepd barátaidat alkotásaid rendkívüli minőségével.

Kényelmes kioldás egy kézmozdulattal
Készítsen képeket a Kézmozdulatkioldó funkcióval. Az önkioldó elindításához egyszerűen emeld fel a tenyered az Xperia 5 V elé.

Minden vlogger álma
Az Xperia 5 V számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével kiváló minőségű videókat rögzíthetsz nagyszerű hanggal. Használd a színárnyalatokat és a lassított felvételeket, hogy könnyedén kiemeld a videókat. Emellett élő közvetítést is készíthetsz, és cseveghetsz a közönségeddel.

Sima, sima vonalas videók
A Sony hihetetlen SteadyShot™ optikai stabilizátorának és a FlawlessEye képstabilizátornak köszönhetően sima, egyenletes videókat rögzíthet, még akkor is, ha mozgásban van.

Lassított felvételek és filmszerű színek, könnyedséggel
Tökéletes bőrtónusok az Xperia 5 V S-Cinetone technológiával mobilra. Rögzíts hihetetlen pillanatokat, amelyek lenyűgözik barátaidat és rajongóidat a 4K 120 fps lassított videókban.

Vlogoláshoz készült mikrofon
Egy pár sztereó mikrofon segítségével megörökítheted a körülötted lévő világot, egy harmadik, hangrögzítésre szánt mikrofon pedig kiemelten rögzíti, amit mondasz. Ráadásul az intelligens szélszűrővel tiszta, tiszta hangot rögzíthetsz anélkül, hogy a háttérzaj tönkretenné a videóidat.

Vlogolás a következő szinten
Emelje a vlogolást a következő szintre az opcionális Vlog Monitor funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a fő kamerával filmezzen és élőben közvetítsen. Az opcionális Bluetooth6 felvételi vezérlő egyszerű kezelést és fizikai vezérlést biztosít, valamint egy kényelmes mini állvány módot a kéz nélküli felvételhez.

Hozzon létre ötcsillagos értékeléseket
Az Xperia 5 V a termékértékelők által választott okostelefon. A főkamera termékbemutató beállítása automatikusan a kép közepén lévő témára állítja át a fókuszt, így könnyedén váltogathat Ön és a bemutatott termék között.

A szeretett tartalom a legjobb formában
Nem számít, milyen tartalmakat kedvelsz, az Xperia 5 V készülékkel jobb minőséget élvezhetsz. A zene, a képek és a videók tisztábbak és tisztábbak, a teljes tartományú sztereó hangszórók, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó vagy a vezeték nélküli kapcsolat pedig több lehetőséget biztosít a tartalom élvezetére.

Élvezze a szobát betöltő hangzást
A készülék elején elhelyezett fejlett, teljes tartományú sztereó hangszórók tiszta, élethű hangzást biztosítanak, amely elég erős ahhoz, hogy egy kisebb szobát is betöltsön, és okosan van elhelyezve, hogy a telefon vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezve is nagyszerű hangzást biztosítson.

A zene jobban szól
A DSEE Ultimate™ segítségével minden dal jobban fog szólni. Az A.I. által támogatott erőteljes feldolgozással a finom részletek helyreállnak a hallgatott árban, a helyi fájloktól az online streamelt zeneszámokig.
 
Szerezd meg azt az érzést, ami az első helyen van
Az Xperia 5 V 360 Upmix technológiával rendelkezik, amely a klasszikus zeneszámokat háromdimenziós hangzással alakítja át. Így minden zeneszám úgy szól, mintha az első sorban ülnél egy koncerten.

Hagyja magát elvarázsolni az autentikus zenével
A 360 Reality Audio hangzását a stúdióban rögzítik és masterelik, hogy maximalizálják a hallgatási élményt. Teljes körű hangélményben lesz része, mintha kedvenc előadója a szeme előtt lépne fel.

Legjobb hangzás, vezetékes vagy vezeték nélküli
Az Xperia 5 V elég titok ahhoz, hogy feldobja a hallgatott zenét, bárhogyan is hallgatod.

Intelligens audio kapcsolat
Egy pár Sony fejhallgatóval együtt használva a Smart Connection alkalmazkodik a környezethez, így a zene még zsúfolt környezetben sem szakad meg.

Szereted a vezetékes fejhallgatókat? Mi is
Jó hír az audiofileknek: az Xperia 5 V 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik, amely a legjobb anyagokból és alkatrészekből készült, hogy a kedvenc vezetékes fejhallgatóidról nagy hűségű hangzást biztosítson.
 
Bluetooth® LE
A hagyományos kapcsolathoz képest a legújabb Bluetooth® LE Audio (Low Energy) szabvány lehetővé teszi, hogy a vezeték nélküli fejhallgatókon történő zenehallgatás során alacsonyabb késleltetést élvezhessen.

Ismerje meg a Snapdragon Sound™
Az Xperia új audiocsatlakozási lehetőséget kínál a legjobb hangzás, a legjobb csatlakoztathatóság és a Qualcomm Technologies mobilinnovációi számára. A Snapdragon Soundot úgy terveztük, hogy kiváló csatlakozási funkciójának és meghosszabbított akkumulátor-üzemidejének köszönhetően nagy felbontású zenét, kristálytiszta hanghívásokat és zökkenőmentes játékot biztosítson 26.

Gyönyörű még fényes állapotban is
Az Xperia 5 V kijelzője rendkívül fényes, és támogatja a valós idejű HDR-t, alkalmazkodik a környezethez, hogy a legjobb látványt nyújtsa, bárhol is vagy, még akkor is, ha kint erős a fény.
   
Készen állsz egy videós maratonra?
Egyetlen akkumulátortöltéssel több mint 24 órányi videót nézhet.
   
 
Elfoglalt emberek számára tervezve
Szeretne videókat nézni SMS-ezés vagy internetezés közben? Tudjuk, hogy szeret több feladattal zsonglőrködni, ezért létrehoztunk egy dedikált felhasználói felületet több ablakhoz, hogy mindent egyszerre csinálhasson.
   
 
Gyorsabban elérheti a gyakran használt alkalmazásokat
Az oldalsó érzékeléssel egy kézzel is elérheti leggyakrabban használt alkalmazásait, és minden eddiginél gyorsabban elérheti, amit szeretne. Ezzel a funkcióval akár a Sony
   
 
Gördülékenyebb navigáció
A gyors és egyenletes, 120 Hz-es képernyő lehetővé teszi, hogy a kép késése és remegése nélkül szörföljön az interneten vagy játsszon játékokkal.

 
Engedd szabadjára a benned rejlő alkotót
A Music Pro segítségével közvetlenül a telefonról rögzíthet, szerkeszthet és állíthat be zenét, külső mikrofon nélkül. Támogatja a hangot, a gitárt és a zongorát, így segít felszabadítani a benned rejlő zenészt.
   

Készítse el a következő kihagyhatatlan podcastot
Ha már készít podcastokat, vagy már gondolt arra, hogy elindít egyet, akkor itt az ideje. Az Xperia 5 V-vel nincs szükséged bonyolult felszerelésre vagy szerkesztőszoftverre; egyszerűen csak rögzítsd, vágd meg és töltsd fel egyenesen a telefonodról.

Vigyél minden játékot a következő szintre
Szállj be a játékba! Az Xperia 5 V támogatja a játékokat, akár szórakozásból, akár győzelemért játszol. Oszd meg az öröm pillanatát kiváló minőségű videóval, képernyőfotóval vagy akár élő közvetítéssel.

Az optimalizációs játékok előnyt biztosítanak
A Játékoptimalizálás funkció a játékok parancsnoki központja, amely lehetővé teszi a funkciók és beállítások testreszabását a tökéletes játékélmény megteremtése érdekében. Most pedig felfrissített felülettel rendelkezik.

További funkciók. Több szórakozás.
Bármilyen stílusban is játszol, a minden típusú játékosnak szánt funkcióknak köszönhetően még jobban fogsz szórakozni egyedül vagy a barátaiddal.

A hang hangosan és tisztán hallható lesz
A hangcsevegés optimalizálása funkció biztosítja a hang tisztaságát. A hangos csevegőparancsok győzelemre vezetik csapatodat.

Ne hagyja, hogy az akkumulátor az útjába álljon
Hosszú játékmenetet tervezel? A Hőmérséklés (HS) funkcióval ellátott teljesítményszabályozás hűvösen tartja a telefont, és védi az akkumulátort, amikor a telefon töltőre van csatlakoztatva. Mindezt az optimális játékteljesítmény fenntartása mellett.

Koncentrálj a játékra
A Verseny beállítással az értesítések ki lesznek kapcsolva, így játék közben nem zavarnak hívások, üzenetek vagy értesítések.
   
Menj vissza az időben és rögzítsd
A Vissza az időben történő felvétel opció lehetővé teszi a játék legutóbbi 30 másodpercének rögzítését. Így nem maradsz le a legjobb pillanatról.
   
 
Mentés, mentés és megosztás
Mindenki értékeli a csúcspontokról készült videoklipeket. Az Xperia 5 V készülékkel akár 120 fps sebességgel is rögzíthetsz, hogy lenyűgözd a közösséget a videósorozatoddal.
   
Egy kattintással készített képernyőképek
Játék közben a kezeid elfoglaltak, és nehéz lehet képernyőképet készíteni. Az Xperia 5 V fizikai zárógombja azonban nem csak a fotókhoz használható; egy gyors érintéssel képernyőképet készíthetsz, és nem kell megváltoztatnod a kezed helyzetét vagy azt, ahogyan a telefont tartod.
   
Az eSport szakemberekkel együtt fejlesztették ki
Számos funkciót optimalizáltunk a profi játékosok számára. A precíziós vezérlés, a 240 Hz-es érintésleolvasási sebesség és a gyors érintésválasz gyorsabb és pontosabb játékot tesz lehetővé.
   
Világítsd meg a sötétséget
Az L-γ emelővel (alacsony gamma) könnyedén láthat a sötétben anélkül, hogy a képernyő világos területeit túlvilágítaná. Figyeld meg az ellenséget a sötétben, és támadj előttük.
   
Kövesse a cselekvést világosabban
Az Xperia 5 V segítségével beállíthatod a fehéregyensúlyt, hogy tisztán lásd az akciót, és az ellenfelek ne érjenek váratlanul. A szemednek is jobb, így hosszabb ideig játszhatsz anélkül, hogy fáradtságot éreznél.
   
Javítsa a hallottakat
A hangkiegyenlítő lehetővé teszi, hogy olyan hangokat is halljon, amelyek esetleg észrevétlenek maradnának, például a távolban hallható lépések vagy lövések. Ez azt jelenti, hogy tudni fogod, hol vannak az ellenfeleid, és előbb tudsz reagálni, mint ők.
   
Energia hosszabb ideig
A nagy teljesítményű akkumulátornak és a legújabb chipnek köszönhetően hosszabb ideig élvezheti kedvenc játékait, ha nincs konnektortól távol.
   
 
Snapdragon Elite Gaming™ optimalizálva
Az Xperia 5 V a kiváló teljesítmény érdekében a Snapdragon Elite Gaming™ processzorral optimalizált.

Egyszerűsített streaming
Ha streaminget folytatsz, vagy szeretnéd kipróbálni a streaminget, az Xperia 5 V számos hasznos funkciót és beállítást kínál, amelyek célja, hogy megkönnyítsék a rajongókkal való kapcsolattartást és a közönséged kiépítését.

Építse fel élő streaming csatornáját
Az intuitív felületen könnyen kiválaszthat egy streaming-fiókot, megváltoztathatja a címet vagy a leírást, illetve kiválaszthatja a függőleges vagy vízszintes tájolást. Emellett létrehozhat egy miniatűr képet, módosíthatja a hangbeállításokat és még sok mást is.
   
Tartsa ellenőrzés alatt a statisztikákat
Az Xperia 5 V készülékkel élő közvetítés közben ellenőrizheti a nézettségi statisztikákat, tartalmat küldhet a közösségi hálózatokra, vagy módosíthatja a beállításokat. A csevegőablak segítségével még a rajongókkal is kapcsolatba léphetsz, illetve olyan funkciókat is engedélyezhetsz/tilthatsz, mint a streaming mikrofon vagy az adatvédelmi képernyő.
   
Összefoglaló mindarról, ami érdekli
Amikor a streaming-időszak véget ér, egy felugró üzenet megjeleníti a legfontosabb statisztikák becslését. Ez magában foglalja az időtartamot, az összes megtekintést és a rajongókat. Ha pontosabb statisztikákra vágyik, a teljes képért látogasson el a YouTube Studio oldalára.

Akár két napig is bírja az akkumulátor
Az 5000 mAh-s akkumulátorral nem kell aggódnia, hogy kifogy az energiája. Az Xperia 5 V akkumulátora elegendő ahhoz, hogy másnap reggelig aktív maradjon, és az akkumulátor akár 50%-a is megmaradjon. Több időd marad arra, amit szenvedélyesen szeretsz és amire szükséged van.

Készen áll a vezeték nélküli töltésre
Gyors és kényelmes, egyszerűen helyezze az Xperia 5 V készüléket bármely kompatibilis töltőállomásra, a többit pedig hagyja, hogy a technológia elvégezze a többit.

Energia megosztása
Az Xperia 5 V készüléket vezeték nélküli töltőállomásként használhatja más készülékei, például fejhallgatói számára.

Tartós akkumulátor
Idővel az akkumulátorok természetesen veszítenek a kapacitásukból. Az Xperia adaptív töltési funkciója ezt hivatott megakadályozni, és biztosítja, hogy az akkumulátor töltés közben ne legyen túltöltve. Így az akkumulátor akár 3 évig is egészséges marad.

Teljesítmény a kényelemért Úgy tervezték, hogy hűvös maradjon
Az új processzor, a továbbfejlesztett hőkezelő rendszer és a hűtőbordák térfogatának 40%-os növelése segít az Xperia 5 V-nek hűvös maradni, még hosszabb ideig tartó intenzív használat során is.

Rendkívüli teljesítmény
A Snapdragon® 8 Gen 2 mobilplatform a vezető mesterséges intelligencia segítségével új, rendkívüli élményeket és jobb akkumulátor-hatékonyságot támogat. Gyorsabban és hatékonyabban kezel több feladatot, így hosszabb ideig készíthet képeket és videókat, nézhet tartalmakat, böngészhet a weben, csatlakozhat és játszhat, anélkül, hogy a teljesítmény rovására menne.
   
Védett esések és karcolások ellen
Az Xperia 5 V előlapján és hátlapján Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 üveg kerül felhasználásra, amely a gyártás során átlagosan 22%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaz. Emellett kiváló karcállóságot biztosít, és javítja a kemény felületeken történő leejtés elleni védelmet.
   
Egy kis víz nem probléma
Élvezze a vízközeli fotózás szabadságát, akár a medencénél, akár a strandon. Az Xperia 5 V IP65/68 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnod a víz vagy a por hatása miatt a készülékeden.
   
Biztonság az Ön keze ügyében
Oldja fel telefonját gyorsan és kényelmesen az ujjbegyeivel. Ez minden eddiginél könnyebbé teszi a hozzáférést, így a telefon tartalma biztonságban marad.
   
Változtasson
Akár Android-, akár iOS-telefonról váltasz, a váltás és az összes adatod és alkalmazásod átvitele az új Xperia készülékedre egyszerű.
   
SIM-kártyák cseréje másodpercek alatt
Ha külföldi utazást tervezel, és SIM-kártyát szeretnél cserélni, az Xperia 5 V SIM-tálcáját úgy tervezték, hogy speciális szerszámok nélkül is könnyen nyitható legyen. Az Xperia 5 V az eSIM-kártyákat elfogadó szolgáltatók szélesebb körével is kompatibilis.
   
Gyorsabb kapcsolat az 5G-vel
Gyorsabb letöltési sebesség, zökkenőmentesebb streaming és nagy felbontású kompatibilitás a szupergyors 5G sebességgel az Xperia 5 V-n.
   
Üdvözöljük a Wi-Fi® 6E rendszerben
A Wi-Fi® 6E10 segítségével gyorsabb le- és feltöltési sebességet, alacsonyabb késleltetést és jobb kapcsolódási lehetőségeket élvezhet, még akkor is, ha több eszköz csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz.
   
Okosabb csatlakoztathatóság
A Smart Connectivity a Sony neurális hálózati könyvtárakon alapuló Xperia technológiát használja a Wi-Fi jelek elemzésére, hogy előre jelezze a jövőbeli kapcsolódási problémákat. Ez azt jelenti, hogy az elérhető legjobb kapcsolatot élvezheted, legyen az 4G, 5G vagy Wi-Fi.

Segítsen egy jobb jövőt építeni
A műanyagmentes csomagolástól a hozzáférhetőségi funkciókig egy fenntarthatóbb és barátságosabb társadalom megteremtésén dolgozunk.

Fedezze fel az eredeti anyagkombinációt
Az Xperia 5 V csomagolása a Sony eredeti anyagkombinációját használja, amely bambuszból, cukornádrostból és fogyasztás utáni újrahasznosított papírból készül, és Ázsia legnagyobb termelési központjaiban kapható.
   
Fenntartható anyagokat állítunk elő
Fenntarthatósági erőfeszítéseink részeként eltávolítottuk a műanyag alkatrészeket az Xperia 5 V csomagolásából, és papír anyagokkal helyettesítettük őket. A csomagolást vékonyabbá és kompaktabbá is tettük a hatékonyabb szállítás érdekében.
   
Több újrahasznosított műanyagot használnak
A Sony csökkentette a nem megújuló erőforrások felhasználását a SORPLAS™, egy környezetbarát, újrahasznosított műanyag kifejlesztésével, amely nagy teljesítményt biztosít és ideális az új termékekhez.
   
A hozzáférhetőség javítása
A hangvezérlés engedélyezésétől a szövegméret növeléséig az Xperia 5 V számos akadálymentesítési funkciót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy bárki szabadon kommunikálhasson, egyéni igényeitől függetlenül.
   
A Photography Pro bárkinek segít jobb fotókat készíteni
Az új Photography Pro funkcióval eldöntheti, hogy az Xperia kameráját hang kíséretében döntse az egyik vagy a másik oldalra. Így egy vak vagy gyengénlátó személy is megfelelő képet készíthet. A könnyebb használat érdekében frissítettük a felhasználói felületet is.


Súly: 0.000kg

Típus: okostelefon
Operációs rendszer: Android
Kijelző átmérője: 6,1 "
Hátlapi kamera: 48 +12 MP
Előlapi kamera: 12 MP
Rendszer memória: 8 GB
Belső háttértár: 128 GB
Memóriakártya típusa: MicroSDXC
Hálózati technológia: 5G
Akkumulátor kapacítás: 5000 mAh
Dual SIM: Igen
Wi-Fi: Wi-Fi 6/ax
Bluetooth: Igen
NFC: Igen
Tömeg: 182 g
Magyar nyelv: Igen
Angol nyelv: Igen


Gyártói adatlap

Telefon, Okosóra

A vezetékes telefonokról:

A vezetékes telefonok alatt az olyan telefonokat értjük, melyek – ritka kivételektől eltekintve – vezetékkel kapcsolódnak a központhoz.

A mobiltelefonokról:

A mobiltelefon olyan telefonkészülék, amivel vezetékes kapcsolódás nélkül lehetséges kommunikálni, és hordozható. A működéséhez szükséges egy mikrohullámú kommunikációs hálózat, és maga a „mobilnak” mondott, hordozható készülék, ami lehetővé teszi a hozzáférést a hálózathoz, amin szöveges, beszéd-, képi, video- és adatátvitel is lehetséges. A készülék vezeték nélküli működése akkumulátor révén történik, amit bizonyos időközönként fel kell tölteni egy erre alkalmas eszköz, a mobiltöltő segítségével. Ezt leszámítva semmilyen más vezetékes kapcsolatra nincs szükség a készülék alapvető használatához.

A mobiltelefonok tulajdonságai nagyon gyorsan fejlődnek. Kezdetben tömegük meghaladta az 1 kg-ot, ma már 100 g körül vannak a telefonok. A fejlesztő cégek egymásra licitálva látják el a készülékeket legkülönfélébb funkciókkal. Amíg az egyik gyártó mobilja mutatni tudta az időt, a másiké már ébreszteni is tudott, a harmadiké szöveges üzenetet tudott küldeni, és ezek a fejlesztések mennek évről évre. Az alap beszédközvetítő funkción kívül a mai mobilok számos egyéb szolgáltatást támogatnak, így például az SMS-t (szöveges üzenet), e-mail, internet, MMS (multimédia üzenet, fotók, videók küldése), valamint WAP, fényképezőgép, számológép, naptár, napló, stopper, rádió, mp3, videokamera, tévé, érintőképernyő stb.

2005 körül indult hódítóútjára az okostelefonnak is hívott mobilkészülék-típus, melynek fő tulajdonsága, hogy sokkal több funkcióra képes, s ezek közül a telefonálás csak egy a többiből, ezért nem is feltétlenül lehet pusztán telefonként meghatározni. Jellemzői a számítógépekhez hasonló képességei, amelyekkel képes az internethez kapcsolódni, alkalmazásokat letölteni és használni. További gyakori tulajdonság az érintőképernyő megjelenése, ahol a bekapcsológomb kivételével nincs fizikai billentyűzet, minden egyéb funkciót a képernyő virtuális felületén lehet elvégezni. Az „okostelefon” megnevezéssel egy időben a korábbi, alacsonyabb technikai színvonalú készülékekre – jellemzően azokra, amelyek csak a beszédet preferálják – megjelent a „butatelefon” kifejezés is.

A legtöbb használatban lévő telefon egy bázisállomásokból álló mobil kommunikációs sejthálózatra kapcsolódik, amely összeköttetésben áll a hagyományos PSTN telefonhálózattal is (a többiek műholdas hálózatra csatlakoznak).

A mobiltelefont meg kell különböztetni a drót nélküli telefonoktól, amelyek általában csak a korlátozott hatósugarú alapállomás környékén működnek, és jellemzően egy-egy lakáson belül használják őket. Technikailag a mobiltelefon kifejezéssel jelöljük a műholdas telefonokat is és az előző generációs MTS telefonokat, amik nem ún. sejthálózaton működtek.

A készülékeket generációkba is sorolhatjuk, a hálózati képességeik alapján osztályozva. A (betárcsázós) WAP oldalakat elérő készülékek első generációsak (1G), a csomagkapcsolt adatátvitelre képesek a 2G-s készülékek (fő jellemzőjük a GPRS- és az MMS-küldési képesség, ami nem tartozik szigorúan össze, hiszen volt GPRS-képes telefon, monokróm kijelzővel (Siemens C55, M55)).

A megemelt sávszélességet (és csomagkapcsolt átvitelt) alkalmazó készülékek 2,5G-sek. Ezekkel (2G-2,5G) elvileg megoldható, hogy a készülék állandóan csomagkapcsolt üzemmódban legyen, de ez nagyon fogyasztja az akkumulátort. Lényegében ennek amerikai megfelelője a CDMA.

A 3G-s készülékek az MMS-küldés mellett videohívások lebonyolítására is képesek. Meglévő másodlagos kamera esetén minket is látnak, de a technológia lehetővé teszi, hogy pl. csak a másik felet lássuk. Ezt a lehetőséget a WCDMA (Egyesült Államok, Ázsia) illetve az UMTS (Európa) nyújtja.

Az ennél is nagyobb hálózati teljesítményt nyújtó 3.5G-s készülékek HSDPA adatátviteli technológiát használnak.

A negyedik generáció (4G) új szabványa az LTE, amellyel száz megabites sebesség is elérhető.

forrás: wikipedia

Tulajdonság

Gyártó: Sony
Angol nyelv: Igen
Magyar nyelv: Igen
Tömeg: 182 g
NFC: Igen
Bluetooth: Igen
WI-FI: Wi-Fi 6/ax
Dual SIM: Igen
Akkumulátor kapacítás: 5000 mAh
Hálózati technológia: 5G
Memóriakártya típusa: MicroSDXC
Belső háttértár: 128 GB
Rendszer memória: 8 GB
Előlapi kamera: 12 MP
Hátlapi kamera: 48 +12 MP
Kijelző átmérője: 6,1 "
Operációs rendszer: Android
Típus: okostelefon

Hasonló termékek

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

Mobiltelefon akkumulátor csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

Mobiltelefon kamera lencse csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

Mobiltelefon beszédhangszóró csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere Sony Xperia 5 V 128GB DusalSIM Black

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.