Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED - Mobiltelefon - Telefon, Okosóra - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz
Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

322 381 Ft
Készleten
Cikkszám: 194317
Szállítási idő: 3-5 munkanap
Kategória: Telefon, Okosóra / Mobiltelefon
Megosztás:
Értékelés:
Megvásárolta? Lépjen be az értékeléshez.

Információ

iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED okostelefon, iOS, 6,1", Hátlapi kamera:12 +12 MP, Előlapi kamera:12MP, RAM:6GB, ROM:128GB, Nem bővíthető, 5G, 3279mAh, Wi-Fi 6/ax, Bluetooth, NFC, 172g, Magyar menü, Angol menü

A te képed,betűtípusodés widgetjeid. A te iPhone‑od.

Az iOS 16-ban rengeteg új lehetőséged van, hogy személyre szabd a zárolási képernyőt. Feldobhatod egy fotóval, hozzáadva egy új réteget. Követheted rajta a tevékenységgyűrűidet és láthatod kedvenc appjaid aktuális értesítéseit.

Az alkalmazások tevékenységkövetése átlátható, azaz te döntöd el, hogy melyik appok követhetik a tevékenységedet – és ez csak egy példája mindannak, amivel az iPhone segít teljes kontroll alatt tartanod azt, hogy mit osztasz meg és kivel.

Az Ütközésészlelés funkció segélyhívást indít helyetted, amikor te nem tudsz.

Az iPhone 14 képes érzékelni, ha súlyos autóbaleset ért, és segélyhívást indítani a 112-es számra, valamint értesítést küldeni a vészhelyzeti kontaktjaidnak.

Minden idők legjobb iPhone-aksiüzemideje az iPhone 14 Pluson. Szenzációs, egész napos üzemidő az iPhone 14-en.

  • Akár 26 óra videólejátszás az iPhone 14 Pluson
  • Akár 20 óra videólejátszás az iPhone 14-en
  • Egy MagSafe töltővel gyorsabb a vezeték­mentes töltés

21%-kal nagyobb kijelző. Ez óriási.Az iPhone 14 Plusnak extranagy Super Retina XDR-kijelzője van.

Az OLED-technológia elképesztően jó kontrasztjával a fehérek ragyogóak, a feketék pedig valóban feketék.

A nagy felbontás és színhűség jóvoltából minden élesen és élettelin jelenik meg.

A True Tone a környezeted fényeihez igazítja a kijelzőt, hogy kímélje a szemed.

Olyan kijelzőt keresel, ami ennél is többet tud?
Az iPhone 14 Pro-n egy csodás új interaktív felületet is találsz, a Dynamic Islandet. Mindig bekapcsolt kijelzőjéről pedig bármikor egyetlen pillantással megtudhatod a legfontosabb infókat.

Az új fő kamerával és a tovább­fejlesztett kép­feldolgozással még szenzációsabb fotókat készíthetsz bármilyen fény­viszonyok között – különösen félhomályban.

Akár sziklás hegyi ösvényen gyalogolva, akár a gyerekeiddel a parkban kergetőzve filmezel, az Akció mód elsimítja a kézből felvett videóid rázkódását.

Hollywoodba illő videókat készíthetsz.
A Filmszerű mód automatikusan átteszi a fókuszt az egyes jelenetek legfontosabb részletére – pont úgy, ahogy a profi filmesek csinálják. És már 4K felbontású videókat is felvehetsz a mozifilmeknél szokásos 24 képkocka/s sebességgel.

A nagyobb fényrekeszű, autofókuszos új TrueDepth előlapi kamerával élesebb és teltebb színű csoportképeket és szelfiket készíthetsz, mint valaha.

Az iPhone 14-ben ugyanaz a szupergyors chip van, mint az iPhone 13 Pro-ban.

Az 5 magos GPU-val rendelkező A15 Bionic chip ad erőt a legújabb funkcióknak, és a komoly grafikájú játékok és az AR-appok is simán futnak vele.

A belső elrendezés áttervezésével hatékonyabbá tettük a hőkezelést, így többet játszhatsz szünet nélkül.

Az A15 Bionic chipben található Secure Enclave biztonságosan őrzi az olyan személyes adatokat, mint a Face ID vagy a kontaktok



Súly: 0.328kg

Típus: okostelefon
Operációs rendszer: iOS
Kijelző átmérője: 6,1 "
Hátlapi kamera: 12 +12 MP
Előlapi kamera: 12 MP
Rendszer memória: 6 GB
Belső háttértár: 128 GB
Memóriakártya típusa: Nem bővíthető
Hálózati technológia: 5G
Akkumulátor kapacítás: 3279 mAh
Dual SIM: Nem
Wi-Fi: Wi-Fi 6/ax
Bluetooth: Igen
NFC: Igen
Tömeg: 172 g
Magyar nyelv: Igen
Angol nyelv: Igen


Gyártói adatlap

Telefon, Okosóra

A vezetékes telefonokról:

A vezetékes telefonok alatt az olyan telefonokat értjük, melyek – ritka kivételektől eltekintve – vezetékkel kapcsolódnak a központhoz.

A mobiltelefonokról:

A mobiltelefon olyan telefonkészülék, amivel vezetékes kapcsolódás nélkül lehetséges kommunikálni, és hordozható. A működéséhez szükséges egy mikrohullámú kommunikációs hálózat, és maga a „mobilnak” mondott, hordozható készülék, ami lehetővé teszi a hozzáférést a hálózathoz, amin szöveges, beszéd-, képi, video- és adatátvitel is lehetséges. A készülék vezeték nélküli működése akkumulátor révén történik, amit bizonyos időközönként fel kell tölteni egy erre alkalmas eszköz, a mobiltöltő segítségével. Ezt leszámítva semmilyen más vezetékes kapcsolatra nincs szükség a készülék alapvető használatához.

A mobiltelefonok tulajdonságai nagyon gyorsan fejlődnek. Kezdetben tömegük meghaladta az 1 kg-ot, ma már 100 g körül vannak a telefonok. A fejlesztő cégek egymásra licitálva látják el a készülékeket legkülönfélébb funkciókkal. Amíg az egyik gyártó mobilja mutatni tudta az időt, a másiké már ébreszteni is tudott, a harmadiké szöveges üzenetet tudott küldeni, és ezek a fejlesztések mennek évről évre. Az alap beszédközvetítő funkción kívül a mai mobilok számos egyéb szolgáltatást támogatnak, így például az SMS-t (szöveges üzenet), e-mail, internet, MMS (multimédia üzenet, fotók, videók küldése), valamint WAP, fényképezőgép, számológép, naptár, napló, stopper, rádió, mp3, videokamera, tévé, érintőképernyő stb.

2005 körül indult hódítóútjára az okostelefonnak is hívott mobilkészülék-típus, melynek fő tulajdonsága, hogy sokkal több funkcióra képes, s ezek közül a telefonálás csak egy a többiből, ezért nem is feltétlenül lehet pusztán telefonként meghatározni. Jellemzői a számítógépekhez hasonló képességei, amelyekkel képes az internethez kapcsolódni, alkalmazásokat letölteni és használni. További gyakori tulajdonság az érintőképernyő megjelenése, ahol a bekapcsológomb kivételével nincs fizikai billentyűzet, minden egyéb funkciót a képernyő virtuális felületén lehet elvégezni. Az „okostelefon” megnevezéssel egy időben a korábbi, alacsonyabb technikai színvonalú készülékekre – jellemzően azokra, amelyek csak a beszédet preferálják – megjelent a „butatelefon” kifejezés is.

A legtöbb használatban lévő telefon egy bázisállomásokból álló mobil kommunikációs sejthálózatra kapcsolódik, amely összeköttetésben áll a hagyományos PSTN telefonhálózattal is (a többiek műholdas hálózatra csatlakoznak).

A mobiltelefont meg kell különböztetni a drót nélküli telefonoktól, amelyek általában csak a korlátozott hatósugarú alapállomás környékén működnek, és jellemzően egy-egy lakáson belül használják őket. Technikailag a mobiltelefon kifejezéssel jelöljük a műholdas telefonokat is és az előző generációs MTS telefonokat, amik nem ún. sejthálózaton működtek.

A készülékeket generációkba is sorolhatjuk, a hálózati képességeik alapján osztályozva. A (betárcsázós) WAP oldalakat elérő készülékek első generációsak (1G), a csomagkapcsolt adatátvitelre képesek a 2G-s készülékek (fő jellemzőjük a GPRS- és az MMS-küldési képesség, ami nem tartozik szigorúan össze, hiszen volt GPRS-képes telefon, monokróm kijelzővel (Siemens C55, M55)).

A megemelt sávszélességet (és csomagkapcsolt átvitelt) alkalmazó készülékek 2,5G-sek. Ezekkel (2G-2,5G) elvileg megoldható, hogy a készülék állandóan csomagkapcsolt üzemmódban legyen, de ez nagyon fogyasztja az akkumulátort. Lényegében ennek amerikai megfelelője a CDMA.

A 3G-s készülékek az MMS-küldés mellett videohívások lebonyolítására is képesek. Meglévő másodlagos kamera esetén minket is látnak, de a technológia lehetővé teszi, hogy pl. csak a másik felet lássuk. Ezt a lehetőséget a WCDMA (Egyesült Államok, Ázsia) illetve az UMTS (Európa) nyújtja.

Az ennél is nagyobb hálózati teljesítményt nyújtó 3.5G-s készülékek HSDPA adatátviteli technológiát használnak.

A negyedik generáció (4G) új szabványa az LTE, amellyel száz megabites sebesség is elérhető.

forrás: wikipedia

Tulajdonság

Gyártó: Apple
Angol nyelv: Igen
Magyar nyelv: Igen
Tömeg: 172 g
NFC: Igen
Bluetooth: Igen
WI-FI: Wi-Fi 6/ax
Dual SIM: Nem
Akkumulátor kapacítás: 3279 mAh
Hálózati technológia: 5G
Memóriakártya típusa: Nem bővíthető
Belső háttértár: 128 GB
Rendszer memória: 6 GB
Előlapi kamera: 12 MP
Hátlapi kamera: 12 +12 MP
Kijelző átmérője: 6,1 "
Operációs rendszer: iOS
Típus: okostelefon

Hasonló termékek

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

Mobiltelefon akkumulátor csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

Mobiltelefon kamera lencse csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

Mobiltelefon beszédhangszóró csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere Apple iPhone 14 128GB (PRODUCT)RED

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.