Jótállás - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Jótállás

Az ARMACOMP Számítástechnikai Szaküzletek (ARMAMENTA BT. , 5300 Karcag, Szent István sgt. 17. , asz: 20392886-2-16), továbbiakban ARMACOMP, nem garantálhatja az általunk értékesített termékek folyamatos hibamentes működését, de törekszünk a megfelelő és legmegbízhatóbb termékek továbbértékesítésére.

A termékek - eltérő információ hiányában - irodai és otthoni felhasználásra készültek. A tulajdonos feladata, hogy a normál működéshez szükséges paramétereket biztosítsa (pl.: tápellátás, megfelelő szellőzés biztosítása, pormentesítés, hőmérséklet, páratartalom, szakszerű üzembe helyezés).
 

Garancia érvényességi ideje

Az ARMACOMP által forgalomba hozott összes termék a hatályos jogszabályoknak, valamint a kereskedelmi szabályozásoknak megfelelő jótállással (garanciával) rendelkezik. Termékeink kizárólag megbízható partnerektől származnak, és mindegyik új, eredeti csomagolásban kerül továbbértékesítésre, kivételt képeznek a használt és az ARMACOMP által összeszerelt, vagy vevői igény által előre üzembehelyezett termékek.
 

Az ARMACOMP által értékesített jótállási jegye (garancialevél) lehet:

 • a gyártó által kiállított (amennyiben a gyártó rendelkezik országos szervizhálózattal), vagy
 • az ARMACOMP, mint forgalmazó által kiállított.


A hatályos jogszabályoknak megfelelően Termékértékesítés esetén

 • 10-100 ezer forint értékű termékek esetén a jótállás időtartama 1 év,
 • 100-250 ezer forint értékű termékek esetén a jótállás időtartama 2 év,
 • 250 ezer forint feletti termékek esetén a jótállás időtartama 3 év.


Javítási szolgáltatás esetén

A 249/2004. Kormányrendelet 2. § Szerint a javító-karbantartó szolgáltatást végző vállalkozót 6 hónap jótállási kötelezettség terheli.


A jótállási igény érvényesítésének helye:

A 151/2003. Kormányrendelet 6. § előírja, hogy a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani (helyszíni garancia).
AZ ettől eltérő esetekben értelemszerűen a fogyasztó gondoskodik a hibás terméknek a forgalmazó telephelyére való eljuttatásáról (telephelyi garancia). A viszonteladó nem minősül fogyasztónak, ezért a viszonteladókra a telephelyi garancia vonatkozik, azaz a ARMACOMP Számítástechnikai Szaküzletek telephelyei.


Amennyiben nem személyesen, telephelyeink egyikén kívánja érvényesíteni a jótállást, úgy kérjük, hogy az alábbi módon járjon el:

 • Töltse ki a weboldalunkon található jótállási igény felvételehéz szükséges jegyzőkönyvet. Jegyzőkönyv letöltése
 • Győződjön meg arról, hogy a készüléken minden olyan biztonsági beállítást kikapcsolt, melyek akadályozhatják  technikusainkat abban, hogy teljes körűen megvizsgálják, kijavítsák és teszteljék a terméket (például iPhone esetében a Find My iPhone alkalmazás, vagy Samsung telefonok esetében a Samsung/Google fiókbeállítások).
 • Győződjön meg arról, hogy a gyártó által kibocsátott jótállási jegyet is mellékelte a csomaghoz, ha az rendelkezésére áll, illetve az ARMACOMP által kibocsátott jótállási jegyet, amennyiben rendelkezésére áll.
 • Győződjön meg arról, hogy a termékhez kapott tartozékokat (töltő, USB kábel, headset, egyéb kiegészítők stb.) is mellékelte a csomaghoz, ugyanis a termék teljes körű vizsgálatához, javításához és teszteléséhez ezek is szükségesek.
 • Győződjön meg arról, hogy a csomagolás megfelel az alapvető szállítási követelményeknek, ugyanis a nem megfelelő csomagolásból adódó sérülésekért nem tudjuk vállalni a felelősséget.
 • Győzödjön meg arról, hogy személyes beállításait, adatait lementette a hibás készülékről (PC, laptop, telefon, adathordozó, stb). Az eljárás során az elveszett adatokért nem vállalunk felelősséget, így az Ön érdeke is, hogy adatait lementse!
 • Kérjük, hogy a jegyzőkönyvön ellenőrízze adatai helyességét, külön tekintettel a kapcsolattartási információkra, hiszen e nélkül nem tudjuk tájékoztatni a folyamatról!


Mire nem vonatkozik a jótállás:

 • A termékekhez tartozó elemek, akkumulátorok, izzók, festékszalagok,tintapatronok, tonerek.
 • A gyártó által előírt rendszeres ellenőrzések, karbantartások és a természetes elhasználódásból eredő meghibásodások javítása, ill. AZ ezekből eredő szükségszerű alkatrészcserék esetén.
 • A használati utasításban foglaltak be nem tartásából vagy attól eltérő használatból származó meghibásodás esetén.
 • ….és fontos tudni AZT, hogy a forgalmazott termékek valamely elképzelt Funkcióra való alkalmatlansága, ill. Ezzel kapcsolatos vevői elégedetlenség nem tartozik SEM a jótállási SEM a szavatossági kötelezettségek körébe.


Garanciális termék átvétele telephelyeinken:

 • Minden esetben egyedi sorszámozású munkalapot készítünk az átvett termékről bevizsgálás és szükség esetén garanciális ügyintézés céljból
 • Kérjük, hogy az átadott példányt őrízze meg, ennek hiányában nem / vagy további adategyeztetések elvégzésével van módunkban a készülékről tájékoztatást adni, illetve kiadni.
 • Nem személyes ügyintézés esetén a munkalap egy példányát e-mailben juttatjuk el Önnek, ehhez fontos, hogy megfelelő kapcsolattartási információkat adjon meg (e-mail, telefonszám, cím)
 • A termék átvétele NEM jelenti a garanciális igény jogszerű elfogadását, visszaigazolását, ezt a termék bevizsgálása után tudjuk Önnek garantálni (pl. az átvételkor nem látható sérülések, nem rendeltetésszerű használatból eredő károk átvételkor nem kerülnek rögzítésre)


További információk a jótállásról, garanciáról:

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0300151.kor

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1400045.kor

Garancia/jótállás 2021-től
https://www.fogyasztovedelem.hu/Varia_x/garancia2021.htm

Európai Fogyasztói Központ Magyarország
https://www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/garancialis-jogok.html

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456