Főbb számítógépes szolgáltatásaink - Blog - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Éliás Attila - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog
Éliás Attila
Programozó

Főbb számítógépes szolgáltatásaink

 


De mi is a modern számítógép?

Egy modern számítógép egy elektronikus digitális eszköz, amely feldolgozza, tárolja és kommunikálja az információkat. A modern számítógépek általában nagy teljesítményű mikroprocesszorokkal, nagy kapacitású tárolóeszközökkel, érzékelőkkel és kijelzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy széles körű feladatokat végezzenek, beleértve a szövegfeldolgozást, az internetezést, a játékokat, a videószerkesztést és a tudományos számításokat.

modern számítógép


Számítógép fizikai takarítása

A használat során idővel a számítógépekben megtelepszik a por. A környezettől függ, hogy ez mennyi idő után okoz problémát.
A por káros hatásai:
 • mivel szigetel, rontja az alkartészek hűtését, ezért egyes részei/alkatrészei a számítógépnek túlmelegedhetnek.
 • a mozgó alaktrészekbe kerülve (ventillátorok csapágyai pl.) elkoptatja a felületet, vagy blokkolhatja a mozgást is, amitől szintén túlmelegszik a számítógép vagy egyes részei.
Ezért érdemes időnként érdemes kitakarítani. Mi ezt magasnyomású levegővel szoktuk elvégezni.


Adatmentés

Az adatmentés a számítógépen tárolt információkról történő biztonsági másolat készítése, arra az esetre, mikor az eredeti forrás adatokat tartalmazó tároló akár szoftveresen, akár hardveresen megsérül, vagy biztonsági okokból több példányban kívánjuk tárolni az adatokat!
Legáltalánosabb esetek, amikor adatmentés szükséges:
 • üzleti felhasználás esetén: rendszeresen - akár naponta - biztonsági okokból
 • magánfelhasználás esetén: biztonsági okokból, a pótolhatatlan (fotók, videók), vagy nagy energiaigénnyel pótolható (pl. szakdolgozat írás) adatok esetén
 • sérült adathordozó esetén
 • újratalepítés előtt, újratelepítés után pedig visszamentés
 • hardver csere (pl. HDD-ről SSD-re) esetén: adat átmentés
Az adatmentés napjaink egyik olyan rákfenéje, amelyre mai napig nem fordítanak megfelelő figyelmet, pedig lassan már mindenki számítógéppel, vagy egyéb informatikai eszközzel dolgozik, él együtt. Ennek pedig egyenes következménye az adatok (és a pótolhatatlan és/vagy nehezen pótolható adatok) nagy mértékű növekedése!
Az adatmentésről bővebben itt olvashatsz!


Újratelepítés (reinstall)

Újratelepítésre vagy telepításre akkor kerülhet sor, ha:
 • új a számítógép, és még nincsen rajta operációs rendszer (Windows, Linux, OSX, stb.)
 • van rajta operációs rendszer, de már nagyon lassú a gépünk, esetleg vírus, vagy más dolog miatt annyira sérült, hogy nem indul el.
 • háttértárat (HDD, wichester) cseréltünk, amire szintén kell operációs rendszer
Újratelepítéskor gyakorlatilag töröljük a rendszer partíciót/merevlemezt (ha nem üres) és egy teljesen új operációs rendszert telepítünk 0-ról.

merevlemez


Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek, ahol van vírusirtó ott is, csak talán kisebb (vírusirtójától, és hatékonyságától függően) mértékben.
Manapság egy alap vírusirtó a Windows része. De vásárolni is lehet (nálunk is természetesen), illetve több ingyenes lehetőségünk is van.
Nincs 100%-os védelem. Mi főleg akkor kellünk, ha a vírus már a gépünkön van, és a vírusirtónk nem fogta meg. Vagy annyira a rendszer mélyére bújt, hogy futó operációs rendszer alatt nem is lehet letörölni. Ilyenkor kivesszük a merevlemezt és egy másik gépben futtatott vírusirtóval megszabadulunk a számítógép vírustól.
A vírusirtásról bővebben itt olvaszhatsz!

Bővebben a számítgép szervizelésről

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456