Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?

 • elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.
 • nem megy bele a kábel a töltőcsatlakozóba, vagy csak éppen. Ez lehet a kábel hibája is, ezt gyorsan ellenőrizhetjük egy másik kábellel, illetve a hibásnak vélt kábelt egy másik hasonló készüléken.
 • belemegy ugyan a kábel, de lötyög, mozgatni kell, hogy a töltés elinduljon, ki kell támasztani a kábelt és / vagy a mobiltelefont, hogy a töltés folyamatos legyen.
 • a készülék (újabb készülékeknél előfordulhat) kiírja, hogy valamilyen nedvesség érte a töltőaljzatot.
A fenti hibák mindegyike – és még akár egy pár más is – utalhat a töltőaljzat, töltő flex kábel hibájára, így annak javítása szükséges lehet.

Milyen javítási munkálatok lehetségesek egy mobiltelefon töltőaljzat szervizelése esetén?

 • a legegyszerűbb eset egy vegyszeres tisztítás. Ilyenkor a töltőaljzat csatlakozóin lerakódott port, koszt, oxidációt távolítjuk el a töltőaljzatról, így bár bontás és szerelési munkálatok szükségesek, de alkatrész beszerzése és cseréje nem. Ez a legkevésbé fájdalmas (anyagilag) javítási metódus, de sajnos tényleg csak és kizárólag a fenti hiba okok esetén oldja meg a problémát. A napi használatban lévő mobiltelefonok esetében a koszolódás nem egy meglepő folyamat, így a microUSB, Type-C USB-c, lightning aljzatok elkoszolódhatnak.
 • előfordulhat, hogy a forrasztási pontok engedik el a csatlakozót, így amennyiben lehetséges elegendő lehet egy újra forrasztás. Így megint nem szükséges új alkatrész beszerzése, de a mobiltelefon komplett bontása és szervizelés ugyanúgy szükséges. Ez talán a legritkábban előforduló hiba, hiszen jellemzőbb, hogy ezzel együtt az aljzat is tönkremegy. Legtöbbször a készülék sűrűn történő töltőn használata okozza: a kábel folyamatosan megfeszül az aljzatban, egy lelkes játékos pedig nem igazán figyel az ilyen apró részletekre ????
 • amennyiben szabvány csatlakozóról van csak szó (és nem panellel együtt cserélendő alkatrészről), úgy a legkedvezőbb alkatrésszel együtt lévő javítás a töltőaljzat cseréje, de nem kell beszerezni és cserélni komplett elektronikát. Ezt a régebbi típusú micorUSB-s aljzatoknál gyakrabban tapasztaltuk, az újabb Type-C / USB-c valamint lightning csatlakozóknál ritkábban.
 • a komplett panel cseréje. Ez a legdrágább megoldás, leginkább az alkatrész ára miatt, ami mobiltelefononként eltérő lehet. a legtöbb esetben az alkatrész tartalmaz egyéb csatlakozót / alkatrészt is, ilyen pl. a jack csatlakozó. Ugyanúgy minden bontós a mobiltelefonnál, de nagyon sok esetben csak ez a módszer jelenthet végleges, és műszakilag megfelelő megoldást.
A töltőaljzat / flex kábel cseréjét követően egy gyors töltési teszt következik, hiszen a teljes működőképességről csak így bizonyosodhatunk meg a mobiltelefon javítása után. Ilyenkor ellenőrzésre kerül a töltés teljesítménye is, hiszen az eltérő készülékek eltérő töltés teljesítménnyel is működnek már napjainkban (QC, PD, stb).

A témához kapcsolódó termékek

Gigaset GL390 DualSIM Silver
Gigaset GL390 DualSIM Silver
13 578 Ft
GARETT Kids Sun Ultra 4G Blue
GARETT Kids Sun Ultra 4G Blue
60 341 Ft
MyPhone Halo Easy Black
MyPhone Halo Easy Black
13 842 Ft
Evolveo Easyphone EP-500 Black
Evolveo Easyphone EP-500 Black
15 836 Ft
Xiaomi Smart Band 8 Pro Black
Xiaomi Smart Band 8 Pro Black
27 323 Ft
Apple iPhone 14 Plus 256GB Blue
Apple iPhone 14 Plus 256GB Blue
374 302 Ft
Denver SW-181 Rose
Denver SW-181 Rose
14 215 Ft
Amazfit Bip 5 Soft Black
Amazfit Bip 5 Soft Black
33 804 Ft
Panasonic KX-TF200 Black
Panasonic KX-TF200 Black
16 497 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456