Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?
 • nem, vagy alig hallható a mobiltelefon csörgése, ébresztőórája, bár a beállítások megfelelőek (nem néma az üzemmód), és a hangerő a legmagasabb fokozatra véve.
 • a médiák lejátszásánál nagyon halk a mobiltelefon vagy egyáltalán nincs hangja, bár a beállítások megfelelőek.
 • a csörgés hangja torz, recsegős, a média lejátszásánál ugyanez a hibajelenség
mobiltelefon csengő- / rendszer hangszóró

Ezek a hibák általában a mobiltelefon rendszerhangszórójának (más néven csengőhangszóró) hibáját jelzik, ezen alkatrész javítása szükséges.

Mi a javítási folyamat egy mobiltelefon beszédhangszóró csere esetén?

 • a készülék előzetes bevizsgálása a folyamat meghatározásához, így elkerülhető, hogy esetlegesen nagyobb javítás esetén az előzetes árajánlathoz képest eltérő javítási ár meglepetésként érje az ügyfelet. Előfordulhat, hogy nem csak a csengőhangszóró a hibás, illetve ha törött készüléket szükséges megbontani, az sok esetben a kijelző és / vagy a hátlap cseréjét is magával hozhatja. Nem lehet egy törött hátlapot újra mozaikként visszarakni bontás után.
 • a készülék bontása, amely a mobiltelefon csengőhangszórójához való hozzáféréshez mindenképpen szükséges.
 • a csengőhangszóró bevizsgálása, hiszen ha csak halkan halljuk és nem teljesen néma a készülék ezen hangszórója, előfordulhat, hogy csak elkoszolódott az alkatrész, így tompítja a hangot. Sűrűn fordul elő olyan munkavégzés során, amely nagy porral, vasreszelékkel, stb. jár. Ebben az esetben elegendő a csengőhangszóró vegyszeres tisztítása, így nem szükséges az alkatrész cseréje (hasonlóképpen a töltőaljzat hibalehetőségéhez).
 • amennyiben szükséges, a csengőhangszóró cseréje szükséges, amit a összeszerelés előtti teszt követ.
 • végül a mobiltelefon újra összeszerelése, szükség esetén hátlap / kijelző ragasztása (bontás esetén előfordulhat mindkét irányból történő szétszedés típusfüggően)
A hiba egyértelmű leírása sokszor segíthet, hiszen a mobiltelefon beszédhangszórójának működése egyértelműen azonosítható (kihangosítva működik-e, nagyon halk, de azért van hang, stb).

A témához kapcsolódó termékek

Gigaset CL660
Gigaset CL660
25 390 Ft
Panasonic KX-TGK210PDB Black
Panasonic KX-TGK210PDB Black
21 749 Ft
Nokia 230 (2024) DualSIM White
Nokia 230 (2024) DualSIM White
28 186 Ft
GARETT GRC STYLE Black
GARETT GRC STYLE Black
30 457 Ft
Ulefone Armor 21 256GB Black
Ulefone Armor 21 256GB Black
113 021 Ft
Apple iPhone 14 256GB Yellow
Apple iPhone 14 256GB Yellow
374 420 Ft
Xiaomi Haylou LS02 Pro Silver
Xiaomi Haylou LS02 Pro Silver
13 255 Ft
Xiaomi Smart Band 7 Black
Xiaomi Smart Band 7 Black
17 229 Ft
Denver SWK-110P Pink
Denver SWK-110P Pink
15 375 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456