Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon beszédhangszóró csere - Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Maxcom MM462BB Black - Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.

Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

 • nem, vagy csak nagyon halkan hallja a beszélgetőpartnerét telefonhívás közben. Kihangosított hívás esetén viszont minden rendben (ilyenkor a csengőhangszóró teszi a dolgát, a beszédhangszóró meghibásodott)
 • média lejátszásakor halkan, vagy csak egy hangszóró szól. Az újabb készülékeknél már a beszédhangszóró is besegít a csengőhangszórónak a jobb térhatás miatt, így ha csak az egyik szól, akkor valószínűleg meghibásodás lehet a ludas.
A mobiltelefon beszédhangszórójának cseréje a készülék megbontásával jár, így fontos a szakszerű szerviz elvégzése. Hibás munka, nem megfelelő eszközök esetén a végén nagyobb a kár, mint a haszon!
Mobiltelefon beszédhangszóró

Mi a javítási folyamat egy mobiltelefon beszédhangszóró csere esetén?

 • a készülék előzetes bevizsgálása a folyamat meghatározásához, így elkerülhető, hogy esetlegesen nagyobb javítás esetén az előzetes árajánlathoz képest eltérő javítási ár meglepetésként érje az ügyfelet. Előfordulhat, hogy nem csak a beszédhangszóró a hibás, illetve ha törött készüléket szükséges megbontani, az sok esetben a kijelző és / vagy a hátlap cseréjét is magával hozhatja. Nem lehet egy törött hátlapot újra mozaikként visszarakni bontás után.
 • a készülék bontása, amely a mobiltelefon beszédhangszórójához való hozzáféréshez mindenképpen szükséges.
 • a beszédhangszóró bevizsgálása, hiszen ha csak halkan halljuk és nem teljesen néma a készülék ezen hangszórója, előfordulhat, hogy csak elkoszolódott az alkatrész, így tompítja a hangot. Sűrűn fordul elő olyan munkavégzés során, amely nagy porral, vasreszelékkel, stb. jár.
 • Ebben az esetben elegendő a beszédhangszóró vegyszeres tisztítása, így nem szükséges az alkatrész cseréje (hasonlóképpen a töltőaljzat hibalehetőségéhez).
 • amennyiben szükséges, a beszédhangszóró cseréje szükséges, amit a összeszerelés előtti teszt követ.
 • végül a mobiltelefon újra összeszerelése, szükség esetén hátlap / kijelző ragasztása (bontás esetén előfordulhat mindkét irányból történő szétszedés típusfüggően)
A hiba egyértelmű leírása sokszor segíthet, hiszen a mobiltelefon beszédhangszórójának működése egyértelműen azonosítható (kihangosítva működik-e, nagyon halk, de azért van hang, stb).

A témához kapcsolódó termékek

Nokia 3210 DuaslSIM Y2K Gold
Nokia 3210 DuaslSIM Y2K Gold
29 044 Ft
Garmin Instinct 2S Graphite
Garmin Instinct 2S Graphite
102 840 Ft
GARETT GRC CLASSIC Gold Steel
GARETT GRC CLASSIC Gold Steel
44 512 Ft
Amazfit Balance Sunset Grey
Amazfit Balance Sunset Grey
98 172 Ft
Denver SW-162 Rose
Denver SW-162 Rose
13 108 Ft
GARETT Kids Essa 4G Black
GARETT Kids Essa 4G Black
37 111 Ft
Apple iPhone 13 128GB Starlight
Apple iPhone 13 128GB Starlight
255 958 Ft

Hírek

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz

Rólunk

Cégünk 1998-ban alakult, de az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz 2003-ban nyitotta meg kapuit Karcagon. Az üzlet alapító tagjai már korábban is foglalkoztak számítástechnikával, így a megszerzett tapasztalatuk és szaktudásuk biztosította a sikeres indulást. Az Armacomp Számítástechnika Szaküzlet és Mobil szerviz széles termékkínálattal rendelkezik, így a számítás ...

Szerviz szolgáltatások

Mobiltelefon szervíz

Árajánlatot adunk, és annak elfogadása esetén javítjuk a készüléket a lehető legrövidebb határidőn belül

TOVÁBB

Számítógép szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervizelte első számítógépét :)

TOVÁBB

Operációs rendszer telepítése

Sokan találkozhattak már azzal az egyszerű problémával, hogy vagy lelassul az egész gép, vagy egyáltalán be sem tölti az operációs rendszert.

TOVÁBB

Vírusirtás

A védelem nagyon fontos a mai internettel átszőtt világban: ahol nincs vírusirtó, ott nagy mértékben ki van téve a vírusos fertőzésnek

TOVÁBB

Helyszíni javítás, hibaelhárítás

Nem lehet mindent szakszervizbe vinni: a hálózat, a rögzített elemek nem mozgathatóak. Erre jó a helyszíni javítás kiszálló szolgálattal!

TOVÁBB

Adatmentés, adat archiválás

Az adathordozó pótolható, a rajta lévő adat nem! Adatmentés rendszeresen, professzionálisan HDD-rő, SSD-ről, pendrive-ról, ...

TOVÁBB

Nyomtató javítás

A nyomtatókat - megfelelő karbantartás híján - előbb, utóbb javítani kell: görgők, fejegység, fixáló, dob, stb. - kopóalkatrészek!

TOVÁBB

Konzol takarítás, újrapasztázás XBOX, Playstation, Nintendo

Minden elektronikai eszköz egyik esküdt ellensége a por! Nem véletlen, hiszen a por rossz hővezető, így a lerakódott szennyeződés alatt az alkatrészek jobban melegednek, nem tudnak megfelelő hőmennyiséget átadni a környezetnek vagy a hűtőrendszernek.

TOVÁBB

Konzol tárhelybővítés, háttértár (SSD, HDD) cseréje XBOX, Playstation

A háttértár mérete sokszor jelent kihívást a játéktársadalomnak. A konzolon (mint egy számítógépen is, vagy egy telefonon úgy az XBOX-on és a Playstation-ön) a legtöbb helyet az alaprendszer, a játékok és alkalmazások foglalják.

TOVÁBB

Konzol HDMI port cseréje XBOX, Playstation

Érthetetlen, de akár ijesztő jelenség is lehet a felhasználók körében az a hibajelenség, amikor a konzol (XBOX, Playstation) bekapcsolás után pörög, hallhatóan működik (a hűtés beindul), a visszajelző LED is dolgozik rendeltetésszerűen, de semmilyen egyéb visszajelzés a monitoron, TV-n, egyéb kijelzőn nincsen.

TOVÁBB

Mobiltelefon szerviz

Mobiltelefon kijelző csere

A kijelzőcsere egy mobiltelefon esetén a legdrágább javítási folyamatok közé tartozik, leginkább azért, mert ez a legköltségesebb alkatrész is egyben (természetesen a komplett alaplapot kivéve).

TOVÁBB

Mobiltelefon akkumulátor csere

Leglátványosabb hibajelenség, és talán egyértelműbb: az akkumulátor felpúposodik, a kijelzőt vagy a hátlapot feszíti, és mozdítja el akár a helyéről. Ebben az esetben akár nagyobb kárt is okozhat a készülékben.

TOVÁBB

Mobiltelefon töltőcsatlakozó / töltő Flex kábel csere

Milyen jelenségek, tünetek utalhatnak egy mobiltelefon esetén a töltőcsatlakozó hibájára?
Elsősorban nem tölt a telefon, vagy ha tölt is, akkor minimális mennyiségű energiát sikerül beleerőszakolni a készülékbe viszonylag hosszú időtartam alatt. Ez utalhat az akkumulátor és / vagy a töltőcsatlakozó (microUSB, Type-C USB-c, lightning) hibájára is.

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi (fő) kamera csere

A mobiltelefon hátlapi kamerája az esetek legnagyobb százalékában fizikai sérülés miatt lesz használhatatlan: repedés, törés, karcolás.

TOVÁBB

Mobiltelefon kamera lencse csere

A mobiltelefon hátlapi lencséje jellemzően a kamera modul védelmét szolgálja, így annak sérülése esetén a kamera is nagyobb valószínűséggel sérülhet. A törött lencsén mind a por, pára és nedvesség is könnyebben jut el a kameramodulhoz.

TOVÁBB

Mobiltelefon beszédhangszóró csere

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható. Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon beszédhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszerhangszóró / csörgőhangszóró cseréje, javítása

A mai kornak megfelelő mobiltelefonokban már nem csak egy hangszóró található jellemzően, de a működéshez a megfelelő működés mindegyik esetében elvárható.
Milyen jelenségek esetén gyanakodhatunk a mobiltelefon csengőhangszóró, rendszerhangszóró hibájára?

TOVÁBB

Mobiltelefon rendszer telepítés / szoftveres javítása Android, iOS

Egy mobiltelefon is számítógép, így az operációs rendszer a használat során akár a folyamatosan felgyűlő problémák miatt is belassulhat, használhatatlanná válhat. Természetesen egy nagyobb rendszerfrissítés sem árt időnként, illetve sokszor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert, mint az egyedi problémákat, szoftvereket egyenként megkeresni és "kieggyelni".

TOVÁBB

Mobiltelefon hátlapi burkolat csere

A mobiltelefon hátlapja sem egy egyszerű borítólap sok esetben manapság. Részben látvány kérdése, hogy elviseljük-e a törött, karcos hátlapot, de nagyon fontos szempont, hogy sokszor a mobiltelefon kameráját védő burkolat is egyben (egyes típusok esetén a kamera lencsevédő egybeépítve található a hátlappal), valamint a pára-, csepp- és vízállóságot is nagyban befolyásolja.

TOVÁBB

Armacomp Számítástechnika és Mobil szerviz Blog

Szeretnél többet tudni rólunk?

A kérdések és válaszok oldalon összegyűjtöttük azokat a fontosabb kérdéseket, amik eszünkbe jutottak. Ha egyéb kérdésed van, írd meg nekünk e-mailben!.

Kiemelt témák

Nyomtató

 • Lézer
 • Tintasugaras
 • Szervizelés
 • Patron/Toner

Helyszínre kiszállás

 • Eseti
 • Szerződéses

Kapcsolat egy kattintással

 • Armacomp Karcag.
  5300 Karcag, Szent István sgt. 17.
  Armacomp Törökszentmiklós.
  5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7.
  Armacash Debrecen.
  4029 Debrecen, Csapó u. 80.
  ArmaCar.
  5300 Karcag, Laktanya utca 17.
 • Tel.: +36 59 300 484
  Fax: +36 59 300 484
 • ugyfelszolgalat@armacomp.hu
 • www.armacomp.hu

Felügyeleti hatóság

Az Ön települése/irányítószáma

Biztonsági kód: 123456