Dying Light 2

Vásárolj promóciós terméket!Dying Light 2

Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition NEM RENDELHETŐ

VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition

VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition

Nem rendelhető
Régi ár163 780
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

GPU: 1000MHz, MEM: 4GB GDDR5/512bit 5000MHz, Stream: 2816, DVI-HDMI-DP, Ventilátor, 2 slot
Gyártó oldala

Termék ajánló

VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition - típus ismertető

A videókártyáról röviden:

A videokártya, videoadapter, grafikus kártya vagy grafikus adapter a számítógép alkotórésze. Feladata, hogy a számítógép által küldött képi információkat feldolgozza, és egy megjelenítő egység számára értelmezhető jelekké alakítsa. Ez az egység lehet CRT monitor, LCD monitor, LCD modul, HDTV vagy kivetítő is. A grafikus kártya és a megjelenítő különböző grafikus szabványok szerint kommunikálhat egymással. A videokártya a kivitelezés alapján lehet alaplapra integrált vagy bővítőkártya. Csatolófelület (az alaplapon lévő port, amelyen keresztül a videókártya kommunikál) szempontjából lehet PCI-Express, AGP és PCI. Sorozatgyártásban a videokártya elvét elsőként 1977-ben az Apple II mikroszámítógép konstrukciójánál alkalmazták, melynek alaplapjára integrált képmegjelenítési lehetőségeit bővítőkártyák által lehetett kiegészíteni. Az első IBM-PC 1981-ben kiadott típusában alkalmazott MDA (Monochrome Display Adapter) videokártya csupán az egyszínű, 80x25 karakteres megjelenítést tette lehetővé. Ezt követően az IBM CGA (Color Graphics Adapter) és a Hercules 1982-ben megjelent HGC (Hercules Graphics Card) videokártyái már a színes szövegkarakterek megjelenítését is támogatták.
Legnépszerűbb márkák: GIGABYTE, GAINWARD, MSI, SAPPHIRE, ASUS,  ZOTAC, PALIT


VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition - csoport ismertető

A PCI-Express csatolóról:

A PCI Express (PCIe) a PCI sínrendszer egyik utódja. Nem összetévesztendő a teljesen más elven működő korábbi PCI-X-szel. A PCIe a PCI-hoz hasonlóan az OSI modell alsó négy rétegét implementálja (fizikai, adatkapcsolati, hálózati és szállítási réteg), a legfelső réteg megvalósítása a két sín esetén kompatibilis, így az alkalmazások mindkét esetben ugyanazt a folytonos címzési modellt használhatják. A PCIe esetében a fizikai adatátvitel nagy sebességű soros kapcsolaton keresztül történik, szemben a PCI sínnel, ahol 32 vagy 64 bites párhuzamos sínt alkalmaznak. A PCI-nál az eszközök osztoznak a sínen, míg a PCI Expressnél egy switchen keresztül érik el (point-to-point síntopológia) a sínt (minden eszköz úgy látja, mintha saját külön sínnel rendelkezne). A switch gondoskodik a point-to-point kapcsolatok létrehozásáról és a vezérli a sín adatforgalmát. A switch és az eszközök közötti kapcsolatokat link-nek nevezik. Egy PCIe link duál szimplex, azaz az adó és a vevő két egyirányú csatornán keresztül forgalmaz. Minden link egy vagy több sávból (angolul lane-ből) állhat. Egy sáv egy bájt egyidejű átvitelét teszi lehetővé, ami a gyakorlatban körülbelül 2,5 Gbit/s adatátviteli sebességet jelent. A PCIe 1, 2, 4, 8, 12, 16 és 32 sávból álló linkek létrehozását támogatja. A switch alkalmazása lehetővé teszi a rendelkezésre álló sávszélesség jobb kihasználását és az adatforgalom fontosság szerinti osztályozását.

A technológia rendkívül jól skálázható, így komoly módosításra várhatóan több évig nem lesz szükség. Az alacsony fogyasztás, illetve az energiatakarékossági funkciók támogatása elsősorban az eszközök által termelt hőt csökkenti, a bővítőkártyák működés közbeni csatlakoztatásának, illetve cseréjének lehetősége pedig elsősorban a szerverek esetében lehet fontos tényező.

forrás: wikipediaVGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition - csoport bontás ismertető

 

Az AMD-ről:
Az Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) egy félvezetőgyártó vállalat, központja a kaliforniai Sunnyvale-ben található. A név magyarul nagyjából annyit jelent, Továbbfejlesztett Finommechanikai Eszközök. Az x86-os – vagy PC-kompatibilis – mikroprocesszorok második legnagyobb gyártója, jelentős flashmemória-gyártó. A vállalatot 1969-ben hét társával együtt – az Intel alapítása után egy évvel, nagy mértékben Robert Noyce segítségének köszönhetően, aki az Intel létrehozásában is nagy szerepet játszott - alapította meg Jerry Sanders, aki egészen 2002-ig elnök-vezérigazgatóként irányította a céget. Az alapítók mindegyike a Fairchild Semiconductor alkalmazottja volt korábban. Bizonyos részvény-feszültségek miatt 1982-re Sanderst a legtöbb alapítótag elhagyta, csupán Sven Simonsen maradt mellette. Mégis ebben az évben látott napvilágot az AMD első 286-os processzora, mely 12 és 16MHz-es kivitelben volt kapható, és volt benne egy pár különlegesség, mint az EMS emuláció. Az Inteltől kissé késve kiadtak egy 486-ost is, amely csupán egy egyszerű 486-os volt, semmi különlegességgel. 
Az AMD elsősorban a PC-kompatibilis Athlon, Duron, Opteron, Turion, Sempron, Phenom, Athlon II, Phenom II, (X2, X3,X4,X6) processzorairól ismert, de a vállalat által kifejlesztett chipek és technológiák megtalálhatók számos más elektronikai készülékben is.,
2006. július 24-én az AMD bejelentette, hogy felvásárolja az ATI 3D grafikus chipset gyártó céget. A tranzakció becsült értéke 5.4 milliárd dollár. Az egyesülés 2006. október 25-én lépett életbe. Ezzel az AMD bevásárolta magát a grafikus csipgyártás élvonalába.
Az AMD sokáig megtartotta az ATI márkanevet, egészen 2010 végéig, amikor a két cég egyesülése teljessé vált.


VGA Gigabyte PCIe AMD R9 290X 4GB GDDR5 - GV-R929XD5-4GD-B-GA - BF4 Edition - gyártó ismertető

A Gigabyte-ról:

Az 1986-ban alapított GIIGABYTE kutatási és fejlesztési csapatként indult, és azóta elérte, hogy vezető szerepet játszon a világ alaplap és grafikus gyorsító (vga) piacán. Ahhoz, hogy a GIGABYTE a fogyasztók minél szélesebb körét elérje, bővítette termékkínálatát: notebook, asztali számítógépek, digitális háztartási elektronika (multimédialejátszók, stb), hálózati szerverek, hálózati kommunikációs eszközök, mobil és kézi eszközök, stb. 2009-ig a GIGABYTE 7070 dolgozót foglalkoztatott, minden kontinensen, hogy az ügyfeleket kiszolgálja minden területen, akár otthon, akár munkában. 10-ből egy alaplap GIGABYTE márkájú a világon. A GIGABYTE rengeteg nemzetközi elismerést kapott, szakmai és média díjakat egyaránt.

 

Az alaplapgyártásban megszerzett úttörő szerepük lehetővé tette, hogy változatosabban alakítsuk ki a termékkínálatot, amelynek mára grafikus kártyák, notebookok, asztali számítógépek, PC-s komponensek, mobiltelefonok, szerverek és adatközponti megoldások, stb. is a részei.
Az alapvető értékek felismerése segítette a GIGABYTE-ot ahhoz, hogy egy világszintű nemzetközi vállalattá váljon napjainkra.

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk