Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

AL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4 NEM RENDELHETŐ

AL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4

AL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4

Nem rendelhető
Régi ár39 060
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

AMD® 990FX, 4x1866MHz/32GB, 3xPCI-Ex16 2.0, 2xPCI-Ex1, 2xPCI, 8xSATA3, 1xPATA, RAID, 10xUSB2.0, 4xUSB3.0, 1xGbit LAN
Gyártó oldala

Termék ajánló

AL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4 - típus ismertető

Az alaplapról röviden:

 

Az alaplap a központi vagy elsődleges áramköri lapkája egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.
A számítógép elektronikus elemei az alaplapra vagy alapkártyára vannak építve. Az alaplap egy többrétegű nyomtatott áramköri lap, amelyen az egyes elemek fogadására több különböző méretű és alakú csatlakozó, illetve néhány előre beépített eszköz helyezkedik el. Ezek az elemek, illetve a kialakított csatlakozók eleve meghatározzák, hogy az alaplap milyen processzort tud fogadni, milyen frekvencián dolgozik, mekkora a RAM memória, hány és milyen fajtájú bővítőkártyahely található rajta, milyen a felhasználható memória típusa és maximális mérete stb. Az alaplapon olyan csatlakozók is találhatók, amelyek a „külső” kapcsolatokra szolgálnak: tápfeszültség, billentyűzet, egér csatlakozó, gombakkumulátor helye a CMOS RAM számára. Ugyancsak ide kapcsolódnak a számítógép előlapján található jelzőfények érintkezői, a házon található kapcsolók, stb.
A legtöbb mai PC-n az alaplapra rögzíthető (azaz nem beépítve található) a mikroprocesszor, a RAM memória, a VGA, és egyéb bővítőeszközök a megfelelő foglalatokon, síneken, csatlakozókon. Az ATX szabványú számítógép-házak elterjedésével, és gyakorlati egyeduralmával összhangban a legtöbb külső (azaz a gép házán kívülre mutató) csatlakozó egy meghatározott méretű és helyzetű úgynevezett hátlapi csatlakozóra került.
 
Főbb szabványok:  ATX, micro-ATX, mini-ITX, EATX, mini-ATX
 
Főbb gyártók: Gigabyte, ASUS, ASRock, MSI, ECS, Sapphire, Intel, Abit (megszűnt), Biostar, Foxconn, stb


AL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4 - csoport bontás ismertető

az ATX szabványról:

Az ATX (Advanced Technology eXtended) egy alaplapi specifikáció, amelyet az Intel 1995-ben fejlesztett ki, az olyan korábbi szabványok fejlesztése érdekében, mint az AT design. Ez volt az első nagy változás az asztali számítógépházban, az alaplapon és a tápellátás tervezésénél sok éven át, javítva az alkatrészek szabványosítását és felcserélhetőségét. A specifikáció meghatározza a legfontosabb mechanikai méretek, beépítési pont, I / O panel, tápellátás és csatlakozó interfészek számítógépes ház, alaplap és tápegység között.

Az ATX a legelterjedtebb alaplapi formátum. Más szabványok a kisebb kártyákhoz (beleértve a microATX, a FlexATX, a mini-ITX és a kiterjesztett ATX) általában az alap hátsó elrendezést megtartják, de csökkentik az alaplap méretét és a bővítőhelyek számát. A teljes méretű ATX lap mérete 12 × 9,6 in (305 × 244 mm), ami lehetővé teszi, hogy számos ATX méretű ház elfogadja a microATX alaplapokat is. A hivatalos ATX specifikációkat az Intel 1995-ben adta ki, és azóta számos alkalommal felülvizsgálták. A legfrissebb ATX alaplap specifikáció a 2.2 verzió. A legújabb ATX12V tápegység specifikáció - 2,31 - 2008 februárjában jelent meg.

2004-ben az Intel bejelentette a BTX szabványt, amely az ATX helyettesítésére irányul. 2016-tól az ATX design még mindig népszerű, míg a BTX-t csak néhány gyártó vezette be.

forrás:wikipediaAL ASRock sAM3+ 990FX EXTREME4 - gyártó ismertető

Az ASRock Inc tajvani székhelyű gyártó, amely PC-alaplapokat, ipari számítógépeket, HTPC-ket gyárt, vezetője Ted Hsu. 2002-ben alapították, jelenlegi tulajdonosa a Pegatron cég.

Az ASRock eredetileg az Asus-ból vált ki 2002-ben, hogy olyan cégekkel versenyezzen, mint a Foxconn az OEM piacon. Azóta az ASRock megvetette a lábát a DIY (Csináld magad) szektorban is, és a tajvani tőzsdére történő bevezetése óta a cég folyamatosan növekszik. Az ASRock a technológiai weboldalakon is elismertségre tett szert jó ár-érték arányú termékeinek köszönhetően, számos termékét ajánlják, vagy kaptak azok díjakat.

Az ASRock 2011-ben nyolcmillió alaplapot adott el, többet mint az ECS és az MSI, amik fejenként hétmillió darabot adtak el. A DigiTimes-ban megjelent adatok alapján az ASRock harmadik helyen áll az Asustek és a Gigabyte mögött. Ez jelentős fejlődés a cég 2009-es eredményeihez képest, a 2010-es számok az ASRockot az MSI és az ECS elé helyezik. Így az ASRock a legnagyobb alaplapgyártók egyike lett.

Az alaplapokon kívül az ASRock asztali miniszámítógépei is versenyképesnek bizonyultak a nemzetközi piacokon. Ezeket a termékeket gyakran ajánlja a számítógépes média, és számos díjat kaptak bevezetésük óta. 2012-ben először három ASRock terméket is jelöltek a Tajvan Brand Award díjkiosztón, majd a termékek megkapták az External Trade Development Council támogatását, amikor a tajvani termékek minőségének globális promócióját végezték. 2012-ben az ASRock megjelent az ipari számítógépek és szerver-alaplapok piacán is, emiatt a jövőben még nagyobb profitra lehet számítani.

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk