Eset Internet Security 2019-es verzió!

Megérkezett a 2019-es Eset Internet Security

Frissítsen, vagy próbálja ki 30 napig ingyen!

Eset Internet Security 2019-es verzió!

Számítógép

Szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervízelte első számítógépét

Tovább

Mobiltelefon

Szervíz

Ügyfeleink minél jobb kiszolgálása érdekében bevezettük 2016-ban mobiltelefon szervíz szolgáltatásunkat is.

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

Huawei 8" MediaPad M3 Lite - 3GB + 32GB - Asztroszürke - LTE NEM RENDELHETŐ

 Huawei 8

Huawei 8" MediaPad M3 Lite - 3GB + 32GB - Asztroszürke - LTE

Nem rendelhető
Régi ár81 880
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv
Termék gyártói oldala
10,1" - 1920 x1200, CPU: Qualcomm® MSM8940 Octa-Core, 3GB RAM, 32GB ROM, Android 7.0 Nougat
Gyártó oldala

Termék ajánló

Huawei 8" MediaPad M3 Lite - 3GB + 32GB - Asztroszürke - LTE - típus ismertető

A hordozható számítógépek közé tartoznak:

 

Notebook:

Ezek teljes értékű PC-k, az asztali változatokhoz képest a lényegi különbség a kompakt formai kivitelezésben és a hordozhatóságban rejlik. Ugyanazokat a funkciókat betöltő alkatrészekből épül fel, ezek azonban jellemzően kisebb méretűek, könnyebbek, kevesebb hőt termelnek, és kevesebb energiát is fogyasztanak, mint az asztali PC-kben megtalálható megfelelőik. Ezt részben korszerűbb anyagokkal, részben a hordozhatóságot szem előtt tartó tervezéssel és gyártástechnológiával érik el. 

Netbook:

A netbook olyan kicsi (9-10 inches képernyő-átmérőjű), a notebookhoz hasonló kialakítású számítógép, melynek teljesítménye internetezésre elegendő, de nem lehet rajtuk erőforrás-igényesebb programokat (pl. modern videojátékokat futtatni). A legolcsóbb ilyen gépek körülbelül feleannyiba kerülnek, mint a legolcsóbb notebookok. Tömegük körülbelül 1-1.2 kg körül van.

Tablet:

Az első Tablet PC prototípusát a Microsoft mutatta be 2001-ben, de az Apple Ipad megjelenéséig nem terjedt el széles körben. A Microsoft gépén a Windows XP egy Tablet PC kiadása futott. Magas ára miatt nem volt nagy piaca, főleg orvosi, tudományos és üzleti körökben terjedt el.

Az Ipad megjelenésével előtérbe kerültek a táblagépek, hirtelen megnőtt a kereslet irántuk. Az Apple egy olyan könnyen hordozható terméket kínál, ami megfizethető és olyanok számára is könnyen használható, akiknek nem munkaeszközük a számítógép, hanem inkább csak multimédiás tartalmak megtekintéséhez, internetezéshez használják a számítógépet.


Huawei 8" MediaPad M3 Lite - 3GB + 32GB - Asztroszürke - LTE - csoport ismertető

Tablet PC (slate) :

A táblagép vagy tablet PC hordozható számítógép, amelyet leginkább tartalomfogyasztásra fejlesztettek ki. Ezeknek az eszközöknek a legfeltűnőbb jellegzetessége a lapos, palatáblára emlékeztető formai kialakítás és méretarányok és ezzel együtt az igen nagy kijelzőfelület, amely az eszköz előlapjának több mint 75%-át is elfoglalhatja (pl. 12×16 cm-es képernyő és 13×19 cm-es keret); ez a kialakítás a felhasználói élmény növelését hivatott fokozni, főleg az audiovizuális tartalmak esetén. Hátránya azonban, hogy a kezelhetőséget nehezítik a hiányzó beviteli perifériák, pl. tartalomgyártás és szerkesztés esetén. Lényegében tulajdonságai és mérete alapján az ún. marokkészülékek (PDA, okostelefonok) és a billentyűzettel rendelkező netbookok közé helyezhető. Célja a tényleges hordozhatóság megtartása mellett a kényelmes tartalom felhasználáshoz szükséges (minél nagyobb) kijelző méret elérése. A táblagép elsődleges kezelési felülete a kijelzőként is funkcionáló érintőképernyője, ami a billentyűzettel és egérrel rendelkező számítógépekhez képest eltérő felhasználási, fejlesztési és vezérlési (programozási) filozófiát követel. Leegyszerűsített, táblagépekre szabott alkalmazások által egyes alapvető használati funkciók könnyebben vezérelhetőek, mint az ún. „asztali számítógépek” esetén, azonban ezen egyszerű használati módon túllépő igény esetén a lehetőségek erősen korlátozottak.

A táblagépeknél ma már követelménynek tekinthetők az olyan integrált kiegészítők, mint a vezeték nélküli kapcsolatot szolgáló eszközök: Wi-Fi, bluetooth, mobilnet, valamint az olyan hasznos kiegészítők, mint a mikrofon, hangszóró, GPS, kamera, giroszkóp, gyorsulásmérő és a magnetométer.

A táblagépek pontos definícióját nehéz megadni, mivel több cég párhuzamosan és több irányból megközelítve fejlesztett olyan modelleket évtizedeken át, amely részben ebbe a szegmensbe sorolható. Így meghúzni egy pontos határvonalat nem lehet. Jobb híján, mivel ezt a piaci szegmenst önállóvá és meghatározóvá az Apple iPad-je tette így ebből a eszközből kiindulva meghatározhatjuk, hogy ma leginkább mi tekinthető táblagépnek és mik a jellemzői.

Az egyik legátfogóbb meghatározás a következő: a táblagép jelenleg a legnagyobb olyan kézben használható személyi számítógép, amely tényleges használat közben is mobilisnak tekinthető, kézben használható, speciális támasz (pl. asztal) vagy segédeszköz nélkül.

Mérete leginkább 7–14 hüvelyk hasznos képátló közé tehető. Nyilván a mérettrend változhat idővel, de azért ennek rugalmassága behatárolt, hiszen a túl nagy készülék elveszíti a könnyen hordozhatóság előnyét a kisebb méretet pedig már értelmetlenné teszik a már jelenlévő okostelefonok.

Manapság az elvárt jellemzők közé a következő tulajdonságok tartoznak:
- Nincs beépített billentyűzet, helyette kapacitív érintőképernyő virtuális klaviatúrával.
- Színes kijelző.
- Vezeték nélküli kapcsolat (rendszerint wi-fi).
- Minimális vezetékes ki- és bemenet (rendszerint audiokimenet és USB-port, ami ideális esetben töltő csatlakozás is).
- Több órás üzemidő (a mobilitás érdekében), és legalább 150 óra készenléti idő.
- Lejátszik médiafájlokat és internetböngészésre is alkalmas.
- Használattól függően GPS, beépített kamera(k), digitális iránytű, 3 irányú gyorsulásmérő.

Koncepciója jelzi egyértelműen a jövőt. A tábla gépek egyelőre réstermékeknek számítanak, jellemzően a vállalatok sokat utazó, terepen dolgozó alkalmazottaiknak vásárolják. 

Az első gyártók között jelent meg az Acer, HP, Gigabyte, MSI, Asus, Dell, Apple, stb.

forráw: wikipediaHuawei 8" MediaPad M3 Lite - 3GB + 32GB - Asztroszürke - LTE - gyártó ismertető

A Huawei vállalatról:

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre

A Huawei Technologies Co. Ltd. (egyszerűsített kínai írás: 華為技術公司, pinjin: Huáwéi Jìshù Gōngsī, magyaros: Huavej Csisu Kungsze), röviden Huawei (IPA: [xwǎˈwěɪ], Sound hallgat, jelentése: „ragyogó teljesítmény”) a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai szállítója, főként távközlési hálózatok kiépítésével, operációs és tanácsadói szolgáltatások nyújtásával, a fogyasztói piacra szánt kommunikációs eszközök gyártásával foglalkozik. A több mint 140 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat 21 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában.

A Huawei Technologies profitja 2014-ben 5,5 milliárd dollár volt, éves bevételük 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.

2014-ben a Huawei első kínai márkaként felkerült az Interbrand Top 100-as „Legjobb Globális Márkák” (Best Global Brands) listájára, a Boston Consulting Group a világ 50 leginnovatívabb vállalata közé rangsorolta a céget. A Thomson Reuters szintén a világ 100 leginnovatívabb vállalatai közé választotta a Huaweit 2014 novemberében.

A Huawei 2005-ben Budapesten kezdte meg magyarországi tevékenységét, a vállalat 200 millió EUR-ót (mintegy 65 milliárd forint) fektetett be Magyarországon, amivel a második legnagyobb kínai befektetővé vált az országban. Termékeit és szolgáltatásait jelenleg Magyarország lakosságának a fele használja, és a Huawei az ügyfelei között tudhatja Magyarország valamennyi nagy távközlési szolgáltatóját is. A magyar leányvállalat az alapítása óta fontos bázisává vált a Huawei globális világának: 2009-ben az anyacég Magyarországon hozta létre európai ellátó- és logisztikai központját (ESC). Itt gyártják, és innen szállítják ki az okostelefonok kivételével a Huawei portfóliójában szerepelő valamennyi terméket közel 55 célországba. Szintén Magyarországon kezdte meg működését tavaly a Huawei internet alapú televíziózás technológiai megoldásainak fejlesztésével foglalkozó nemzetközi innovációs központja is

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk