Eset Internet Security 2019-es verzió!

Megérkezett a 2019-es Eset Internet Security

Frissítsen, vagy próbálja ki 30 napig ingyen!

Eset Internet Security 2019-es verzió!

Számítógép

Szervíz

A számítógépek szervizelési igénye gyakorlatilag egyidős a számítógép megszületésével: valószínűleg már Neumann János is szervízelte első számítógépét

Tovább

Mobiltelefon

Szervíz

Ügyfeleink minél jobb kiszolgálása érdekében bevezettük 2016-ban mobiltelefon szervíz szolgáltatásunkat is.

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

VGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5 NEM RENDELHETŐ

VGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5

VGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5

Nem rendelhető
Régi ár58 110
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

GPU: 750MHz, MEM: 1280MB GDDR5/320bit 3900MHz, CUDA: 480, DVI-HDMI-DP, ventilátor, 2 slot
Gyártó oldala

Termék ajánló

VGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5 - típus ismertető

A videókártyáról röviden:

A videokártya, videoadapter, grafikus kártya vagy grafikus adapter a számítógép alkotórésze. Feladata, hogy a számítógép által küldött képi információkat feldolgozza, és egy megjelenítő egység számára értelmezhető jelekké alakítsa. Ez az egység lehet CRT monitor, LCD monitor, LCD modul, HDTV vagy kivetítő is. A grafikus kártya és a megjelenítő különböző grafikus szabványok szerint kommunikálhat egymással. A videokártya a kivitelezés alapján lehet alaplapra integrált vagy bővítőkártya. Csatolófelület (az alaplapon lévő port, amelyen keresztül a videókártya kommunikál) szempontjából lehet PCI-Express, AGP és PCI. Sorozatgyártásban a videokártya elvét elsőként 1977-ben az Apple II mikroszámítógép konstrukciójánál alkalmazták, melynek alaplapjára integrált képmegjelenítési lehetőségeit bővítőkártyák által lehetett kiegészíteni. Az első IBM-PC 1981-ben kiadott típusában alkalmazott MDA (Monochrome Display Adapter) videokártya csupán az egyszínű, 80x25 karakteres megjelenítést tette lehetővé. Ezt követően az IBM CGA (Color Graphics Adapter) és a Hercules 1982-ben megjelent HGC (Hercules Graphics Card) videokártyái már a színes szövegkarakterek megjelenítését is támogatták.
Legnépszerűbb márkák: GIGABYTE, GAINWARD, MSI, SAPPHIRE, ASUS,  ZOTAC, PALIT


VGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5 - csoport ismertető

A PCI-Express csatolóról:

A PCI Express (PCIe) a PCI sínrendszer egyik utódja. Nem összetévesztendő a teljesen más elven működő korábbi PCI-X-szel. A PCIe a PCI-hoz hasonlóan az OSI modell alsó négy rétegét implementálja (fizikai, adatkapcsolati, hálózati és szállítási réteg), a legfelső réteg megvalósítása a két sín esetén kompatibilis, így az alkalmazások mindkét esetben ugyanazt a folytonos címzési modellt használhatják. A PCIe esetében a fizikai adatátvitel nagy sebességű soros kapcsolaton keresztül történik, szemben a PCI sínnel, ahol 32 vagy 64 bites párhuzamos sínt alkalmaznak. A PCI-nál az eszközök osztoznak a sínen, míg a PCI Expressnél egy switchen keresztül érik el (point-to-point síntopológia) a sínt (minden eszköz úgy látja, mintha saját külön sínnel rendelkezne). A switch gondoskodik a point-to-point kapcsolatok létrehozásáról és a vezérli a sín adatforgalmát. A switch és az eszközök közötti kapcsolatokat link-nek nevezik. Egy PCIe link duál szimplex, azaz az adó és a vevő két egyirányú csatornán keresztül forgalmaz. Minden link egy vagy több sávból (angolul lane-ből) állhat. Egy sáv egy bájt egyidejű átvitelét teszi lehetővé, ami a gyakorlatban körülbelül 2,5 Gbit/s adatátviteli sebességet jelent. A PCIe 1, 2, 4, 8, 12, 16 és 32 sávból álló linkek létrehozását támogatja. A switch alkalmazása lehetővé teszi a rendelkezésre álló sávszélesség jobb kihasználását és az adatforgalom fontosság szerinti osztályozását.

A technológia rendkívül jól skálázható, így komoly módosításra várhatóan több évig nem lesz szükség. Az alacsony fogyasztás, illetve az energiatakarékossági funkciók támogatása elsősorban az eszközök által termelt hőt csökkenti, a bővítőkártyák működés közbeni csatlakoztatásának, illetve cseréjének lehetősége pedig elsősorban a szerverek esetében lehet fontos tényező.

forrás: wikipediaVGA Palit PCIe GTX570 Sonic 1280MB GDDR5 - csoport bontás ismertető

Az NVIDIA Corporation egy kaliforniai székhelyű, elsősorban korszerű grafikus processzorai révén ismert számítástechnikai vállalat. Újabban több platformhoz (PC, Macintosh, Xbox és PlayStation 3) is gyárt perifériákat.

A céget 1993-ban alapította Jen-Hsun Huang, a jelenlegi cégvezető, Curtis Priem és Chris Malachowsky. 2000-ben felvásárolta riválisát a 3dfx-et, az egyik legnagyobb céget az iparágban.

2005. december 14-én felvásárolta az ULI Electronics vállalatot. 2006 márciusában felvásárolta a Hybrid Graphics vállalatot majd 2007. január 5-én bejelentették, hogy befejezték a PortalPlayer, Inc. akvizícióját.

Az NVIDIA termék portfóliója tartalmaz grafikus processzorokat, vezeték nélküli kommunikációs processzorokat, PC platformokat, és digitális média lejátszókat. A Mac/PC fogyasztók körében az NVIDIA a "GeForce" termék alapján ismert leginkább, ami nem a teljes sorozata a "discreete" grafikus chipeknek, de alapvetően a technológiai alapja a Microsoft Xbox játék-konzol és az nForce alaplapnak.

Az NVIDIA, hasonlóan versenytársához az ATI-hoz, a PC piacot vette célpontba, később azonban kiterjesztette érdekeltségét a nem PC alapú applikációkhoz való chipek készítésére. Az NVIDIA nem ad el grafikus kártyákat a "retail" piacra, inkább a GPU fejlesztésre koncentrál. Az ATI és az NVIDIA referencia tervet készítenek (board schematics) és ezt továbbítják a partnereiknek, mint például az ASUS.

2004 decemberében, bejelentették, hogy az NVIDIA szeretne közreműködni a Sony PlayStation 3 játék-konzol grafikus processzorának tervezésében. Ahogy 2006 márciusában megtudtuk, az NVIDIA fogja szállítani az RSX-et a Sony-nak.

Az NVIDIA Tegra néven ARM alapú SoC-k gyártásába is belefogott. Igen nagy sikerrel teszi ezt. Tegra 2 és 3 modellek mobil, Android alapú készülékekben található meg.

 

forrás: wikipedia.orgÍratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk