Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

RAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13 NEM RENDELHETŐ

RAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13

RAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13

Nem rendelhető
Régi ár22 450
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

TÍPUS: NoteBook DDR4, SEBESSÉG: 2133MHz, MÉRET: 8GB
Gyártó oldala

Termék ajánló

RAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13 - típus ismertető

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként, kb. tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, vagy gyakran véletlen hozzáférésű memória, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el) egy véletlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. (Az elnevezés némileg félreérthető; a RAM-ba nem tartozik bele a szintén véletlen elérésű csak olvasható memória, a ROM.) A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van: kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

A magyar véletlen elérés kifejezés nem pontos, hiszen a memória elérése nem véletlenszerűen, hanem pontos címzések alapján történik, az angol random szó itt arra utal, hogy egy adott memóriarész elérésének gyorsasága független az elhelyezkedésétől (ellentétben például a szalagos adattárolással, amikor a szalag jelenlegi pozíciójától távoli adatokat hosszabb idő elérni).

 számítógép memóriája a processzor mellett alapvető fontosságú alkatrész. A RAM főbb feladata az ideiglenes adatok tárolása: például a programok utasításai, adatok, a CPU munkájának eredményeinek a tárolása. A régi, mechanikus elemeket is tartalmazó memóriaegységeket (mágnesdob-tár, ferritgyűrűs memória) mára teljes mértékben felváltották a félvezető RAM-ok. Mivel a RAM jóval lassabb mint a processzor, ezért a processzorban saját, gyors memória is van, a cache.

A RAM egy bájtnyi információt tároló részét memóriarekesznek nevezzük. A memóriarekeszek sorszámát címnek nevezzük, a CPU ennek alapján találja meg a keresett információt a RAM-ban. A memóriákban lévő cellák (memóriarekeszek) a négyzetrács pontjaiként helyezkednek el, így az adatok lekéréséhez tudni kell a sorok és az oszlopok számát. Az alapot képező NYÁK-lapon több memóriachip is található (lásd a képet), és ezekben a chipekben vannak a számítógép által értelmezhető 0 és 1 töltési értéket tároló apró cellák (1 cella egyenlő 1 bittel, 8 cella egyenlő 1 bájttal). A CPU a memóriavezérlőegységre bízza a RAM kezelését. A memóriából való kiolvasáshoz a vezérlő először kiválasztja a megfelelő sort, amihez a megfelelő sorcímet elhelyezi a címvezetéken, és bekapcsolja a RAS (Row Address Strobe) jelet. Ezután várni kell, majd a címvezetékre kerül az oszlopjel, és a CAS (Column Address Strobe) jel. Ekkor újra várakozni kell, és ezután megérkezik az adat.
Az említett várakozások jelentik a úgynevezett Latency (késleltetési) értékeket. A késleltetés nagyban befolyásolja a memóriamodul sebességét. A legtöbb esetben négy számmal jelzik a memóriák által használható késleltetési értéket, például: 2-4-4-5. Az első szám a már említett második várakozási időt jelenti: jelen esetben két órajelciklus telik el, amíg a megfelelő oszlop kiválasztása után megjelenik a kért adat a kimeneten. A következő szám a sor és oszlop kiválasztás közötti időt (tRCD), a harmadik a két sor közötti átváltást (RAS Precharge tRP), a negyedik pedig azt a szünetet jelzi aminek a sorkiválasztás és a modul kiválasztása között kell eltelnie.

A memóriák sebességének növelése érdekében gyakran két kisebb memóriamodult kötnek a gépbe: így növekszik a sávszélesség, ezáltal a sebesség is. Ez az úgy nevezett dual channel, azaz kétcsatornás mód. Ma már minden memóriavezérlő képes erre a módra.

A CPU és a RAM közötti összeköttetést buszrendszer biztosítja. A régi RAM-ok aszinkronok voltak: nem volt órajelük, sebességüket csak az elérési idő jellemezte, mértékegysége ns, azaz nanoszekundum. Tokozás alatt a memóriák külső burkát, érintkezőinek kialakítását értjük.

RAM–tokozási fajták: SIMM; DIMM; SO DIMM. A CPU az északi hidat használja a RAM–mal való összes kommunikációra.

Jelenleg a legelterjetebb változat a DDR SDRAM (Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory) és utódai, a DDR2, a DDR3 és a DDR4.

Ismertebb memória (RAM) márkák: Kingston, Kingmax, Corsair, Crucial-Micron, A-Data, Samsung, stbRAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13 - csoport ismertető

A notebook-ról:

A notebook és a laptop angol eredetű szavak, és az informatikában a hordozható személyi számítógépeket takarják. Ezek teljes értékű PC-k, az asztali változatokhoz képest a lényegi különbség a kompakt formai kivitelezésben és a hordozhatóságban rejlik. Ugyanazokat a funkciókat betöltő alkatrészekből épül fel, ezek azonban jellemzően kisebb méretűek, könnyebbek, kevesebb hőt termelnek, és kevesebb energiát is fogyasztanak, mint az asztali PC-kben megtalálható megfelelőik. Ezt részben korszerűbb anyagokkal, részben a hordozhatóságot szem előtt tartó tervezéssel és gyártástechnológiával érik el. A notebookok ugyanazokat a szoftvereket futtatják, mint az asztali gépek, így a laptopokra ugyanaz a Windows, Linux vagy OS X alkalmazások telepíthetőek. A hordozható számítógépek ma már szinte kivétel nélkül újratölthető akkumulátorral szerelve vásárolhatóak meg, amelyek révén több órát is képesek elektromos hálózat nélkül üzemelni.

Bár egyesek vitatkoznak arról, hogy a notebook és laptop szavak teljesen felcserélhetőek lennének − egyébként a laptop egy régebbi elnevezés –, a gyakorlatban (helytelenül) szinonimaként használjuk azokat. A notebook szó szerinti jelentése jegyzetfüzet (notesz), ami a hordozhatóságra, kis méretre és a szövegbevitelre utal, a tulajdonos a hóna alá csapva, vagy hordtáskában viszi magával. Ezzel szemben a laptop pedig a lap és a top szavakból lett konstruálva, jelentése kb. „ölbe való”, „ölbe vehető”, és saját hord-füllel rendelkezett, mint a régi táskaírógépek ... ma már (évek óta) nem gyártanak ilyen gépeket. Ez az elnevezés ugyanakkor megtévesztő lehet, ugyanis ölbe téve jellemzően ezen eszközök használata nem ergonomikus; tudományos vizsgálatok rámutattak, hogy a gép alján fejlődő hő egészségügyi kockázatot jelent a férfiak számára.

forrás: wikipediaRAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13 - csoport bontás ismertető

A DDR4 szabványról:

A számítástechnikában DDR4 SDRAM, a negyedik generációs véletlen hozzáférésű memória.
A 2014-es piacra bocsátásakor a dinamikus véletlen hozzáférésű memóriák (DRAM) egyik legfrissebb változata, amelyeket már az 1970-es évek elején is használtak, valamint a a DDR2 és a DDR3 technológiák gyorsabb utóda.
A DDR4 nem kompatibilis a korábbi véletlen hozzáférésű memóriával (RAM) a különböző jelzőfeszültségek és fizikai interfész, valamint egyéb tényezők miatt.
A DDR4 SDRAM 2014 második negyedévében került piacra az ECC memóriák területén, míg a nem ECC DDR4 modulok 2014. harmadik negyedévében váltak elérhetővé, és a Haswell-E processzorok DDR4 memóriát igénylő processzorainak megjelenését kísérik. 

A DDR4 elsődleges előnyei a korábbi DDR3 elődjénél nagyobb modulsűrűség és kisebb feszültségigény, nagyobb adatsebesség-átviteli sebességgel párosulva. A DDR4 szabvány lehetővé teszi a DIMM-ek kapacitásában a legfeljebb 64 GiB értéket, szemben a DDR3 DIMM-nél legfeljebb 16 GiB értékkel.

A DDR4 1,2 V és 1,4 V közötti feszültséggel működik 800 és 4266 MHz között, szemben a 400 és 1067 MHz közötti frekvenciákkal, valamint a 1,5 vagy 1,65 V-os DDR3 feszültségigényekkel. A DDR jellegéből adódóan, a sebességeket jellemzően kétszeresen hirdetik meg ezek a számok (DDR3-1600 és DDR4-2400 a gyakoriak).

forrás: wikipediaRAM Kingston Notebook DDR4 2133MHz / 8GB - CL13 - gyártó ismertető

A Kingston-ról:

A Kingston Technology Company Inc. a világ egyik vezető független memóriagyártója. 1987-ben alapított egytermékes gyártóként, de ma a Kingston több, mint 2000 különféle memóriát kínál szinte mindenféle termékhez: számítógép, szerver, nyomtató, MP3 lejátszó, digitális kamera és fényképezőgép, mobiltelefon, stb. 2009-ben a Kingston árbevétele elérte a 4,1 milliárd dollárt.
Fountain Valley központtal (Kalifornia, USA) a Kingston több mint 4000 embert foglalkoztat világszerte. A Kingstonnak egy hat kontinensre kiterjedő disztribútori, viszonteladói és OEM hálózata van.
A Kingston Technology egy felületre szerelt memória-chipeket gyártó kis cégből nőtt ki az 1980-as években. 1989-ben azzal különböztette meg magát az iparági versenytársaitól, hogy 100%-os teszten ment át minden terméke! 1994-ben bemutatta a DataTraveler és DataPak adathordozó termékcsaládjait.
Forgalmazott termékei: memória, memóriakártya, SSD, pendrive, kártyaolvasó
Márkanevei: HyperX, Value, DataTraveler, stb.
www.kingston.com

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk