Debrecen

+3652430758

4029 Debrecen, Csapó utca 80.
Csapó utcai üzletsor

Tovább

Debrecen

+36302595840

4032 Debrecen, Ötvenhatosok tere 6.
ALDI-val szemben, Délibáb Üzletház mellett

Tovább

Karcag

+3659300484

5300 KARCAG, SZT. ISTVÁN SGT. 17. BHG üzletsor
karcag@armacomp.hu
Fax: +3659300484

Tovább

Törökszentmiklós

+3656334378

5200 Törökszentmiklós, Kossuth tér 7. Rossmann oldalában

torokszentmiklos@armacomp.hu

Tovább

Kategóriák

Keresés

ASUS 11,6" HD TP203NAH-BP046T - Szürke - Windows® 10 64bit - Touch

 ASUS 11,6

ASUS 11,6" HD TP203NAH-BP046T - Szürke - Windows® 10 64bit - Touch

Bruttó ár: 128 650Ft
Nettó ár: 101 299Ft
Ismertető Gyártói leírás Használati kézikönyv

Termék ajánló

ASUS 11,6" HD TP203NAH-BP046T - Szürke - Windows® 10 64bit - Touch - típus ismertető

A hordozható számítógépek közé tartoznak:

 

Notebook:

Ezek teljes értékű PC-k, az asztali változatokhoz képest a lényegi különbség a kompakt formai kivitelezésben és a hordozhatóságban rejlik. Ugyanazokat a funkciókat betöltő alkatrészekből épül fel, ezek azonban jellemzően kisebb méretűek, könnyebbek, kevesebb hőt termelnek, és kevesebb energiát is fogyasztanak, mint az asztali PC-kben megtalálható megfelelőik. Ezt részben korszerűbb anyagokkal, részben a hordozhatóságot szem előtt tartó tervezéssel és gyártástechnológiával érik el. 

Netbook:

A netbook olyan kicsi (9-10 inches képernyő-átmérőjű), a notebookhoz hasonló kialakítású számítógép, melynek teljesítménye internetezésre elegendő, de nem lehet rajtuk erőforrás-igényesebb programokat (pl. modern videojátékokat futtatni). A legolcsóbb ilyen gépek körülbelül feleannyiba kerülnek, mint a legolcsóbb notebookok. Tömegük körülbelül 1-1.2 kg körül van.

Tablet:

Az első Tablet PC prototípusát a Microsoft mutatta be 2001-ben, de az Apple Ipad megjelenéséig nem terjedt el széles körben. A Microsoft gépén a Windows XP egy Tablet PC kiadása futott. Magas ára miatt nem volt nagy piaca, főleg orvosi, tudományos és üzleti körökben terjedt el.

Az Ipad megjelenésével előtérbe kerültek a táblagépek, hirtelen megnőtt a kereslet irántuk. Az Apple egy olyan könnyen hordozható terméket kínál, ami megfizethető és olyanok számára is könnyen használható, akiknek nem munkaeszközük a számítógép, hanem inkább csak multimédiás tartalmak megtekintéséhez, internetezéshez használják a számítógépet.


ASUS 11,6" HD TP203NAH-BP046T - Szürke - Windows® 10 64bit - Touch - csoport ismertető

A notebook -ról röviden:

A notebook és a laptop angol eredetű szavak, és az informatikában a hordozható személyi számítógépeket takarják. Ezek teljes értékű PC-k, az asztali változatokhoz képest a lényegi különbség a kompakt formai kivitelezésben és a hordozhatóságban rejlik. Ugyanazokat a funkciókat betöltő alkatrészekből épül fel, ezek azonban jellemzően kisebb méretűek, könnyebbek, kevesebb hőt termelnek, és kevesebb energiát is fogyasztanak, mint az asztali PC-kben megtalálható megfelelőik. Ezt részben korszerűbb anyagokkal, részben a hordozhatóságot szem előtt tartó tervezéssel és gyártástechnológiával érik el. A notebookok ugyanazokat a szoftvereket futtatják, mint az asztali gépek, így a laptopokra ugyanaz a Windows, Linux vagy OS X alkalmazások telepíthetőek. A hordozható számítógépek ma már szinte kivétel nélkül újratölthető akkumulátorral szerelve vásárolhatóak meg, amelyek révén több órát is képesek elektromos hálózat nélkül üzemelni.

Bár egyesek vitatkoznak arról, hogy a notebook és laptop szavak teljesen felcserélhetőek lennének − egyébként a laptop egy régebbi elnevezés –, a gyakorlatban (helytelenül) szinonimaként használjuk azokat. A notebook szó szerinti jelentése jegyzetfüzet (notesz), ami a hordozhatóságra, kis méretre és a szövegbevitelre utal, a tulajdonos a hóna alá csapva, vagy hordtáskában viszi magával. Ezzel szemben a laptop pedig a lap és a top szavakból lett konstruálva, jelentése kb. „ölbe való”, „ölbe vehető”, és saját hord-füllel rendelkezett, mint a régi táskaírógépek ... ma már (évek óta) nem gyártanak ilyen gépeket. Ez az elnevezés ugyanakkor megtévesztő lehet, ugyanis ölbe téve jellemzően ezen eszközök használata nem ergonomikus; tudományos vizsgálatok rámutattak, hogy a gép alján fejlődő hő egészségügyi kockázatot jelent a férfiak számára.

A PC-piac növekedésének motorját a hordozható számítógépek iránti kereslet képezi. Japánban már 2003 óta több notebookot értékesítenek, mint asztali gépet. Az Egyesült Államokban 2005-ben már volt olyan hónap, hogy több laptop került eladásra, és a történelemben először a kiskereskedelem egész évben többet forgalmazott, mint asztali PC-t. Magyarországon az IDC piackutató vállalat adatai szerint 2004-ben nagyjából mindegy negyedik eladott PC volt hordozható, ami 100 ezer darabot jelent, míg 2006-ra ezt az arányt már egyharmadra becsülik.
A notebookok alkalmazásában a vállalatok és az üzleti felhasználók járnak élen, amit a termelékenységre kifejtett jótékony hatása magyaráz. Kutatások kimutatták, az az alkalmazott, döntéshozó, aki notebookkal rendelkezik, kimutathatóan több feladatot végez el akkor, ha számítógépe bármikor kéznél van: hazaviszi a munkát, akár szabadidejéből szakítva rá, utazás alatt hasznosan tölti el az idejét, terepen, ügyfélnél rögzíti az adatokat, írja meg a jelentést stb. Ez a növekvő produktivitás rengeteg értéket, azaz pénzt jelenthet az üzleti életben, így igazolja a sokszor borsos ár kifizetését.
Az üzleti, munkacélú felhasználás mellett természetesen a magáncélú vásárlás, a fogyasztói szegmens is fellendülőben van, aminek legszembeötlőbb jele az elektronikai áruházakban megjelenő kínálat, és a kifejezetten a szórakozás, kikapcsolódás szem előtt tartásával piacra dobott termékek. A notebookok kisebb helyet foglalnak, esztétikusabbak, és a lakásban való mozgathatóságnak is lehet előnye. A hordozható és asztali gépek árszínvonala közötti különbség drasztikusan visszaszorult az utóbbi években, a legolcsóbb notebookmodellek már behatolnak a drágább asztali gépek árfekvésébe is.

forrás: wikipedia

 

Notebook és laptop márkák: Asus, Toshiba, HP (2012-ig), Packard Bell, Acer, Clevo, MSI, Dell, Samsung, LG, BenQ, Fujitsu, Lenovo (volt IBM), Gericom, Gigabyte, Apple, stb.ASUS 11,6" HD TP203NAH-BP046T - Szürke - Windows® 10 64bit - Touch - gyártó ismertető

Cégünk 2011-től ASUS Gold Partner!

Az ASUS -ról röviden:

Az ASUS név a görög mitológiában található szárnyas , a Pegazus angol elnevezésének utolsó 4 betűjéből származik, amely a művészetre és a tanulásra való inspirációt szimbolizálja. Az ASUS az erőt, a kreatív szellemet és a tisztaságot testesíti meg, amelyet ez a fejedelmi és agilis mitológiai lény szimbolizál, arra törekedve, hogy minden terméke a minőség és innováció élvonalába tartozzon.
az ASUS a világon az első számú alaplapgyártó, amely közel 40%-os piaci részesedéssel rendelkezik az alaplap üzletágban. Ma minden harmadik számítógépben ASUS alaplap dolgozik. 2008-ban több mint 24 millió alaplapot értékesítettekezek egymás mellé rakva olyan hosszúak lennének, mint a Taipei 101 felhőkarcoló tízezerszer, vagy a Mount Everest 600-szor egymásra rakva.
a Tom's Hardware Guide (THG), a széles körben olvasott és elismert hardveres oldal olvasói az ASUS márkát szavazták a világ „Legjobb alaplap márkájának” hat egymás utáni éven keresztül. Ezekben a szavazásokban, amelyek általában több tízezer szavazót mozgattak meg, az ASUS a szavazatok több mint felét szerezte meg. A THG Best of Readers' Choice (az Olvasók Ajánlata) díjak olyan hardvertermékeknek járnak, amelyek mind minőség, mind szolgáltatások terén is kiválóan teljesítenek. A díjak a kiváló külalakot, teljesítményt, minőséget és értéket fémjelzik.
az ASUS a világ egyik legjobb kutatási-fejlesztési csapatát alkalmazza. Fáradhatatlan erőfeszítéseiknek köszönhetően az ASUS mérnökei olyan jellemzőket és technológiákat képzeltek el, amelyek a technológia határait feszegetve forradalmasították az alaplap iparágat a tuningolhatóság, a stabilitás és az energiahatékonyság területén. Az alaplap fejlesztésének mérföldkövei közé tartozik:
16 +2 fázisú tápellátás
az ASUS forradalmi, 16 fázisú tápellátása valódi hardveres tápellátás-szabályzást alkalmaz az akár 96%-os hatékonyságú tápellátás érdekében. Az ASUS alaplapok így kevesebb energiát fogyasztanak, és alacsonyabb hőmérsékleten képesek működni, mégis kiváló teljesítményt nyújtanak. Ez a tápellátási hatékonyság pénzt takarít meg a felhasználónak, csökkenti a számítógép házában uralkodó hőmérsékletet, és megnöveli a fontos alkotóelemek, például a processzor és az alaplap élettartamát.
Energiafeldolgozó egység (EPU)
az ASUS exkluzív EPU technológiája egy olyan hardveres jellemző, amely hat fő alkotóelemet vezérel; a processzort, a videókártyát, a memóriát, a lapkakészletet, a merevlemezeket, valamint a processzor és a rendszer hűtőventillátorait. Az EPU-ba épített adatbázis a legtöbb Intel processzor fő jellemzőit tartalmazza, és ennek megfelelően választja ki és állítja be a lehető legjobb beállításokat és a legjobb energiakezelést.
Express Gate
az ASUS exkluzív Express Gate funkciója lehetővé teszi a rendszer használatát az indulástól számított 5 másodpercen belül. A gyors internet-elérés segítségével pillanatok alatt elolvashatjuk az e-mailjeinket, cseveghetünk ismerőseinkkel, vagy akár zenét hallgathatunk, és videókat, fényképeket nézhetünk.
Drive Xpert
az ASUS Drive Xpert technológiája egy hardveres RAID megoldás, amely ideális azoknak a felhasználóknak, akik biztosítani szeretnék adataik biztonságát a merevlemezen, vagy növelni szeretnék a merevlemez teljesítményét anélkül, hogy bonyolult beállításokon kellene végiglépkedniük. Az ASUS Drive Xpert felhasználóbarát grafikus felülete és dinamikus biztonsági mentései révén a felhasználók könnyedén elvégezhetik adataik biztonsági mentését, vagy egyszerű lépésekkel növelhetik a merevlemez átviteli sebességét.
TweakIt
Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legjobb teljesítményt hozhassuk ki a gépből, az ASUS kifejlesztett egy innovatív overclocking megoldást, a TweakIt-et. A TweakIt lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós időben változtassák a rendszer órajelének frekvenciáját, feszültségét és egyéb paramétereit az alaplapon található botkormány segítségével még akár benchmark szoftverek futtatása közben is. Ez a folyamat teljesen hardveres: semmilyen kiegészítő szoftver nem szükséges.
Folyamatos piacvezetés a legújabb technológiákkal
Az alaplap innováció vezetőjeként az ASUS folyamatosan a technológiai előrelépések élharcosa. Az évek során az ASUS számtalan elsőséggel büszkélkedhet. Elsőként gyártott olyan alaplapot, amely támogatta a soros ATA és AGP8X, P4 processzorokat akár 3 GHz-ig és afölött, a Hyper-Threading technológiát, az Intel® Core™2 processzorokat és a Windows Vistát, hogy csak néhány mérföldkövet említsünk. Az ASUS az ujjait az iparág ütőerén tartva, és szorosan együttműködve a világ vezető informatikai vállalkozásaival, Az ASUS folytatja azt a hagyományt, hogy elsőként jelenjen meg a piacon az élvonalbeli termékeivel.

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Megértettem
Az armacomp.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon, akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk